Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинські лікарі розповіли, які нові хвороби може спровокувати коронавірус

Небезпечна інфекція.

Фото ілюстративне.

Волинські лікарі розповіли, які нові хвороби може спровокувати коронавірус

В інфекційному госпіталі, що у селі Боголюби, вже мали таких пацієнтів

У пацієнтів, які перехворіли на коронавірус, може виникнути цукровий діабет, навіть якщо раніше його не було. Окрім того, у хворих на діабет, які перенесли ковід-19, ускладнення можуть спровокувати втрату зору.

Про це пише Перший посилаючись на сюжет журналіста Андрія Гнатюка.

У перші дні захворювання на застуду, коли симтоми схожі на коронавірус, лікарі радять рятуватися не чаями з калини, малини чи меду. Кажуть, варто взагалі обмежити солодке, бо цукровий діабет може виникнути у навіть тих, у кого раніше його не було. В інфекційному госпіталі, що у селі Боголюби, вже мали таких пацієнтів.

«Вірусна інфекція і генетична схильність ведуть до маніфестації цукрового діабету. Вірусна інфекція спричиняє посилення запалення. Це запалення в наших пацієнтів призводить до різкого підвищення рівня глюкози у крові, до декомпенсації, і, відповідно, це ще більше підвищує ризик ускладнень саме цукрового діабету», – розповіла ендокринолог ковідного шпиталю Вікторія Отченашенко.

Вірусна інфекція і генетична схильність ведуть до маніфестації цукрового діабету. 

До того ж діабет підступний до очей, а в поєднанні з коронавірусом у рази агресивніший. Тому пацієнти з діабетом потребують постійного контролю з боку офтальмологів.

Пацієнт Михайло Нестерук досі проблем із зором не мав, але після того як перехворів на ковід, лікарі виявляють ураження судин очей.

«Це досить серйозна проблема, бо будь-які судинні ураження сітківки, особливо з крововиливами, можуть призвести до незворотньої втрати зору», – каже керівниця офтальмологічного центру Волинської обласної клінічної лікарні Надія Ульянова.

«Ковід-19 дає також ускладнення запальних захворювань очей. Це може бути виявлено не стільки під час хвороби ковід-19, а в постковідному періоді», –  додає офтальмолог ковідного шпиталю в Боголюбах Катерина Гуцалюк.

Джерело: Перший.
Telegram Channel