Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині грип поширюється швидше, ніж в інших областях, особливо – у трьох районах

В порівнянні з аналогічним періодом минулого року в області показник захворюваності на грип більший на 13 %.

Фото УНІАН.

На Волині грип поширюється швидше, ніж в інших областях, особливо – у трьох районах

За даними Центру громадського здоров’я за минулий тиждень в Україні зафіксовано спорадичне географічне поширення грипу

 За даними дозорного епідеміологічного нагляду в Україні переважає циркуляція вірусу типу В, що характерно для даного періоду часу, також реєструється грип А (А(Н1)pdm09). Вказані віруси входять до складу вакцин проти грипу на епідсезон 2020-2021рр.

В області інтенсивний показник захворюваності становить 584 на 100 тисяч населення (вищий від середнього по Україні на 11%),  перевищує епідемічний поріг на 2%.

Інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ в Україні перевищив епідемічний поріг на 8,6% та становить 524,5 на 100 тис. населення, а також на 10% вищий за аналогічний період минулого сезону. Перевищення відмічається у Волинській, Донецькій, Рівненській, Житомирській, Кіровоградській, Київській, Одеській, Сумській, Чернігівській та Черкаській областях до 25%, що відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

В області інтенсивний показник захворюваності становить 584 на 100 тисяч населення (вищий від середнього по Україні на 11%),  перевищує епідемічний поріг на 2%. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року показник захворюваності на більший 13 %.  Локальні перевищення зареєстровано у Володимир-Волинському районі (+46%), Локачинському районі (+20%), та Луцькому районі (27%).

Протягом останнього тижня в області захворіло понад 6 тис. волинян на ГРВІ, із них 43% — це діти віком до 17 років (2,5 тис.). Штами вірусу грипу не виділялись. Близько одного відсотка від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 80% – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час виявлено не було.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіло близько 47,5 тисяч мешканців області, що на 6,8 тис. більше ніж попереднього сезону.

         Всього в області вакциновано 1500 осіб, із них 676 – це особи із групи ризику.

        Слід пам’ятати, що найкращий спосіб профілактики грипу — це щорічна вакцинація!!!

        Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу впродовж усього сезону, є безпечною і ефективною.

Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби.

Джерело: ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» .
Telegram Channel