Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Коли в Україні можуть запровадити посилений карантин та кому дозволять працювати

Дотримуйтеся правил карантину!

Фото dw.com.

Коли в Україні можуть запровадити посилений карантин та кому дозволять працювати

Ляшко прогнозує, що тритижневий карантин у січні може суттєво знизити щоденний приріст хворих

Під час посиленого карантину, який Кабмін потенційно може запровадити з початку січня 2021 року, на відміну від попереднього локдауну, можуть дозволити працювати транспорту, готелям, гірськолижним курортам та церквам.

Про це під час зустрічі з журналістами 5 грудня повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає «Радіо Свобода», передає УНІАН.

Ляшко наголосив, що це орієнтовні обмеження, а остаточно з карантинними заходами уряд визначиться наступного тижня.

За його словами, наразі розглядається три дати на початку січня, а точну дату запровадження карантину мають оголосити у середу, 9 грудня, на засіданні уряду.

Він додав, що храмам дозволять працювати з епідеміологічними обмеженнями. Продуктові магазини не зачинятимуть. Гірськолижні курорти можуть працювати, щоб людям було куди виїхати на час локдауну з великих міст.

При цьому уряд планує повністю заборонити роботу закладів харчування, буде дозволена лише доставка. Також планують закрити школи, садочки, спортзали та розважальні центри. 

Ляшко наголосив, що це орієнтовні обмеження, а остаточно з карантинними заходами уряд визначиться наступного тижня. За прогнозами МОЗ, тритижневий карантин у січні дозволить знизити кількість щоденних хворих приблизно до 6-8 тисяч на день.

Читайте також: Де можна заразитися коронавірусом і куди не варто ходити.

Telegram Channel