Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У районній лікарні придумали, як приманити лікаря

Якщо ж за два місяці анестезіолога не знайдуть, у березні 2021 року стаціонар медико-санітарної частини закриють.

Фото suspilne.media.

У районній лікарні придумали, як приманити лікаря

Медику пропонують житло та гроші. Зараз в лікарні одного з районів Кіровоградщини працює один анестезіолог. Через відсутність другого, Національна служба здоров’я України припинила фінансування закладу з листопада. Анестезіолога шукали пів року

Анестезіологу, який погодиться працювати у Смолінській медико-санітарній частині у Маловисківському районі Кіровоградської області дадуть квартиру і заплатять 100 тисяч гривень. Про це Суспільному розповів Смолінський селищний голова Микола Мазура. 

Директор Смолінської медико-санітарної частини Олександр Фролов розповів, що не отримали від Національної служби здоров’я 800 тисяч гривень на зарплати, ліки і харчування. Зарплатна заборгованість – 538 тисяч гривень. Хворих лікують завдяки запасам і допомозі місцевих аграрних підприємств: »Ми працюємо над цим, щоб направити свого лікаря на навчання за фахом »анестезіологія та реаніматологія». Але до кінця року курсів в академії післядипломної освіти вже не буде, а на наступний рік графік курсів ще не розробили».

Речниця Національної служби здоров’я України Христина Петрик сказала, що лікарня мала пів року, щоб знайти анестезіолога. Договір підписували на відкладених умовах: »Доки ця лікарня вимогу щодо двох анестезіологів не виконає і не підтвердить це документально, оплати будуть призупиненні».

За словами селищного голови Смоліного Миколи Мазури, для стаціонару лікарні з селищного бюджету виділили 800 тисяч гривень. Гроші перенаправили з освітньої галузі. Голова розповів, що повністю забезпечувати заклад з місцевого бюджету не можуть: »Доведеться вирішувати питання із подальшим існуванням медсанчастини. У 2020 році ми виділили медсанчастині більше 6 мільйонів гривень. І це межа. Більшої суми ми не зможемо собі дозволити виділити».

Для анестезіолога готові купити квартиру і виділити до 100 тисяч гривень «підйомних» – сказав селищний голова.

Для анестезіолога готові купити квартиру і виділити до 100 тисяч гривень «підйомних» – сказав селищний голова. Якщо ж за два місяці анестезіолога не знайдуть, у березні 2021 року стаціонар медико-санітарної частини закриють.

Єдиний лікар-анестезіолог Смолінської медсанчастини Станіслав Заболотній розповів, що працює з 1997 року. Завжди працював один.

За словами старшої медсестри стаціонарного відділення Тамари Шаповал, зарплату не отримують з листопада. Якщо стаціонарне відділення закриють, скоротять до 25 працівників.

Telegram Channel