Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Відомо, де на Волині найбільше хворих на коронавірус

Показники захворюваності на Волині.

Фото ілюстративне.

Відомо, де на Волині найбільше хворих на коронавірус

Волинь – на 15-му місці в Україні за показниками захворюваності на COVID-19

Порівнюючи із листопадом, коли кількість нових хворих збільшилася у два рази, на початку грудня нові випадки коронавірусної хвороби зменшилися, проте ситуація залишається на стабільному високому рівні.

Про це під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції 9 грудня 2020 року розповіла директор Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Янко.

Найвищі показники захворюваності на сьогодні зареєстровано у містах Луцьку, Володимир-Волинському, Ковелі та Луцькому районі.

За словами Наталії Янко, із початку епідемнагляду у Волинській області виявлено хворих на COVID-19 близько 27 тис. осіб, з них, одужало 20 тис., що складають 73% від усіх захворілих. Загалом, від наслідків коронавірусної хвороби помер 461 волинянин, з них, за останню добу – троє осіб. Спостерігається тенденція летальності випадків молодшого населення.

Щодо закладів середньої освіти, то щодня реєструється 10-15 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією. Наразі, на Волині перебувають на самоізоляції 2000 учнів і 500 працівників навчальних закладів.

Нагадаємо, на Волині школу перевели на дистанційне навчання через спалах коронавірусу серед вчителів

Також з початку епідемії методом ПЛР обстежено 114 тис. осіб, щоденно проводиться тестування близько 1 тис. осіб. Окрім того, методом ІФА в області протестовано 102 тис. людей, з них, у 19 тис. осіб виявлено антитіла до COVID-19.

 На Волині перебувають на самоізоляції 2000 учнів і 500 працівників навчальних закладів.

«Нагадаю, наразі не тільки в області, а й в країні зростає кількість хворих на сезонний грип. Аби виключити захворювання на коронавірусну хворобу, із метою диференційної діагностики пацієнти з ознаками ГРВІ підлягають тестуванню ПЛР. Оскільки в обох випадках симптоми є надзвичайно подібними, то дана процедура є необхідною задля ефективного лікування хворих», – зазначила під час брифінгу Наталія Янко.

 

Головний санітарний лікар області нагадала про функціонування гарячої лінії МОЗ України з питань коронавірусної інфекції. У разі відмови проведення тестування методом ПЛР чи будь-яких інших ковідних питань, які турбують населення можна звертатися за номером – 0 800 60 20 19.

 

 

 

Джерело: Волинська ОДА
Telegram Channel