Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Ляшко розповів, чому локдаун запровадять наступного дня після Різдва

Чому карантин буде з 8 січня?

Фото ілюстративне.

Ляшко розповів, чому локдаун запровадять наступного дня після Різдва

У МОЗ припускають, що після новорічних свят може відбутися сплеск хворих на коронавірусy

В Україні після гулянь на новорічно-різдвяні свята, імовірно, може статися черговий сплеск коронавірусу. Тому уряд посилив карантин після Нового року, від 8 до 24 січня включно, задля досягнення максимального ефекту запроваджених заходів після того, як країна буде виходити з обмежень. 

Про це розповів в інтерв'ю ТСН головний державний санітарний лікар країни, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

«Ми прекрасно розуміємо, що від Нового року до Різдва мобільність людей зменшується. І люди контактують більше зі своїми рідними і близькими, з людьми, з якими святкують. З людьми, з якими святкують, то чи буде карантин встановлено, чи не буде, цей контакт все рівно відбудеться. Тому обмеження від 1 до 8 січня не дадуть того очікуваного ефекту, на який ми розраховуємо. Ми досить довго дискутували, прогнозували, і вирішили впроваджувати карантинні обмеження саме від 8 числа, щоб мати максимальний ефект після того, як вони будуть зніматися», - сказав головний санітарний лікар України.

 З людьми, з якими святкують, то чи буде карантин встановлено, чи не буде, цей контакт все рівно відбудеться. 

Ляшко нагадав, що після січневих обмежень планується повернення до заборон, які діють і нині. Йдеться про обмеження, які характерні для «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки для України. Водночас зі слів головного санітарного лікаря, і у світі, і в Україні настала так звана «пандемічна втома».

«І ми, і європейці, даємо можливість відсвяткувати новорічно-різдвяні свята, розуміючи, що після цього святкування, можливо, будемо очікувати сплеск коронавірусної хвороби», - підсумував Віктор Ляшко. 

Джерело: ТСН
Telegram Channel