Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В Україні фіксують випадки повторних заражень коронавірусом

Глава МОЗ розповів про повторні зараження.

Фото Української Правди.

В Україні фіксують випадки повторних заражень коронавірусом

У Міністерстві охорони здоров'я почали фіксувати випадки повторного зараження коронавірусною інфекцією

Серед них є пацієнти, які попередньо перехворіли 3-5 місяців тому. 

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, відповідаючи на запитання, як в Україні визначають та обчислюють кількість повторних заражень, під час брифінгу 11 грудня, повідомляє Українська Правда.

За його словами, випадки потворного зараження були зафіксовані у кількох областях. 

Серед пацієнтів, які вдруге захворіли на коронавірусну хворобу, деякі перехворіли кілька місяців тому. 

«У нас весь облік хворих на COVID-19 ведеться в електронній інтегрованій системі епідеміологічного нагляду. Це система, яку ми розгорнули в країні, і всі хворі фіксуються нею. окрема, люди, які захворіли другий раз теж заносяться до цієї системи. Незалежно від того, чим вони займаються – медичний працівник чи не медичний, в цьому немає жодних преференцій. Ми почали фіксувати хворих, які другий раз хворіють на COVID-19, в Чернівецькій області,  Кіровоградській області та інших», – зазначив Степанов. 

Він також додав, що серед пацієнтів, які вдруге захворіли на коронавірусну хворобу, деякі перехворіли кілька місяців тому. 

«Зокрема це люди, які вперше перехворіли від 3 до 5 місяців тому, а зраз захворіли повторно...  Титр антитіл після хвороби знижується, як тільки він знижується, то людина знову може захворіти», – розповів очільник МОЗ.

 

При цьому міністр Степанов не зазначив, яку саме кількість повторних заражень вдалося зафіксувати за час пандемії. 

Проте жовтні в Чернівецькій області, за даними місцевої влади, зафіксували близько 20 випадків повторного інфікування COVID-19.  Ще станом на вересень, у світі було офіційно зареєстровано 6 таких випадків.

Джерело: Українська Правда.Життя
Telegram Channel