Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У нову амбулаторію в Луцькому районі шукають лікаря

Колись тут була контора, опісля школа, а тепер - медзаклад.

Фото з сайту Волинської облради.

У нову амбулаторію в Луцькому районі шукають лікаря

Заклад обслуговує близько 2,5 тисяч населення трьох сіл

11 грудня, у селі Баїв Луцького району відбулось офіційне відкриття нової та сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Урочисто перерізати стрічку прибули голова обласної ради Григорій Недопад, народний депутат України Вячеслав Рубльов, очільник Боратинської територіальної громади Сергій Яручик, генеральний директор Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Чертюк, представники місцевої влади та бізнесу. Про це інформує сайт Волинської облради.

Тутешній сімейний лікар Тетяна Хахаєва, розповіла, що в амбулаторії будуть обслуговуватись мешканці сіл Баїв, Городище-1 та Цеперів, а це близько 2,5 тисяч населення.

«Ми готові до роботи, адже повністю укомплектовані обладнанням. Ми сьогодні  можемо якісно робити загальні аналізи крові, сечі, швидкі тести та кардіограми. На базі амбулаторії є денний стаціонар. Обслуговуємо всі категорії населення від новонароджених діток до людей похилого віку. Наразі нам необхідно доукомплектувати штат ще одним сімейним лікарем», - зауважила вона.  

Наразі нам необхідно доукомплектувати штат ще одним сімейним лікарем», - зауважила Тетяна Хахаєва, сімейна лікарка.  

Староста сіл Баїв, Городище-1 та Цеперів Оксана Кравчук запропонувала гостям оглянути будівлю та розповіла гостям передісторію появи амбулаторії. «Це приміщення не нове. Колись тут була контора, опісля школа, адже за відсутності школи, деякі приміщення використовувалися під навчальні класи. Роботи з облаштування амбулаторії у цій будівлі розпочались у 2018 році. На той момент тут було дуже холодно, сиро і брудно. За пропозицією підрядної організації ми спершу утеплили фундамент і зробили все, щоб тут було ошатно, затишно і тепло. Дуже приємно, що приміщення вдалось удосконалити та вдихнути у нього нове життя», - зауважила вона.  

Telegram Channel