Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Луцьку міськраду просять під'єднати нужники жителів Вишкова та Кічкарівки до централізованої каналізації

Це справді проблема...

Ілюстративне фото: pikabu.ru

Луцьку міськраду просять під'єднати нужники жителів Вишкова та Кічкарівки до централізованої каналізації

Бо якось воно не личить європейському місту

Наталія Грушка зареєструвала на сайті Луцької міської ради електронну петицію наступного змісту:

«Однією з найгостріших проблем приватного сектору є відсутність комунікацій. Це і дорога, і підведені електричні (освітлення) та газотранспортні мережі та, звісно, водопровідна та каналізаційна мережа. І якщо газ і світло мають практично усі, то з водою і каналізацією проблеми значно більші.

І якщо газ і світло мають практично усі, то з водою і каналізацією проблеми значно більші.

Ще до утворення Луцької громади в теперішніх межах, чиновники міськради повідомляли про відсутність централізованої каналізації у близько 80% мешканців приватного сектору. Зараз з доєднанням до Луцька навколишніх сіл, впевнена, що дана проблема має ще більш кричущий характер.

Відсутність централізованого водопостачання та каналізації це не лише питання комфорт, а й питання екології, яка в нашому місті, нажаль, в ганебному стані. Адже нечистоти, які потрапляють у вигрібні ями, просочуються в грунт, є місця, де такі зливи під'єднані до дощових зливових мереж. Також вигрібні ями з часом потрібно відкачувати, що тягне за собою значні витрати на їх обслуговування.

На мою думку, сьогоднішнє гостре питання каналізування приватного сектору потрібно вирішувати комплексно. Йдеться про мікрорайони: Дубнівська, Кічкарівка, Вишків, Гуща, Львівська, Вересневе, Ковельська, та прилеглих сільських територій, які увійшли до Луцької ОТГ.

Зокрема, мікрорайон Вишків знаходиться всього за 3 км від очисних споруд в селі Липляни та за 5 км від центру Луцька, проте велика частина мешканців мікрорайону і досі не можуть користуватись такими досягненнями цивілізації як централізована каналізація. Доводиться обмежувати себе у споживанні води: посуд мити швидко, душ приймати похапцем, а про повну ванну взагалі можна забути. Адже вигрібна яма наповнюється досить швидко, а її відкачування коштує від 1000 гривень.

Луцьк прагне стати європейським містом, а це напряму залежить від умов проживання лучан. Благоустрій міста, реконструкція Театрального майдану – важливі. Але вони повинні «балансуватися» з життєвими потребами міста та інфраструктурними питання.

Будівництво каналізації – справа затратна, але це питання надважливе для подальшого розвитку міста.

Прошу затвердити Програму розвитку, реконструкції та ремонту водопровідно-каналізаційного господарства Луцької ОТГ на 2021-2026 роки .

Пропоную рухатися у напрямку каналізування поступово: район за районом, вулиця за вулицею. Готова долучитися до комісії по напрацюванню даної програми», - йдеться в петиції.

Telegram Channel