Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
МОЗ хоче прив'язати зарплату медиків до прожиткового мінімуму

Зарплата медикам.

Фото Українська Правда.

МОЗ хоче прив'язати зарплату медиків до прожиткового мінімуму

Станом на 1 грудня прожитковий мінімум на одну людину на місяць становить 2189 гривень

У Міністерстві охорони здоров'я хочуть на законодавчому рівні затвердити рівень заробітної плати для медичних працівників. 

Відповідний законопроект був поданий відомством на розгляд уряду. Згідно з ним, заробітна плата медиків буде прив'язана до прожиткового мінімуму. 

Про таку ініціативу розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 16 лютого., передає Українська Правда.

«На минулому тижні своїм колегам по уряду я надіслав законопроект, підготовлений МОЗом, який встановлює мінімальну заробітну плату та закріплює її в законі, яка буде прив'язана до прожиткового мінімуму», – розповів Степанов. 

Відповідно, заробітна плата медиків може зростати разом із рівнем прожиткового мінімуму населення.

 Заробітна плата медиків може зростати разом із рівнем прожиткового мінімуму населення.

«Тобто є прожитковий мінімум у державі, а 10 прожиткових мінімумів, наприклад, повинна складати мінімальна заробітна плата лікаря, аналогічно для середнього і молодшого  медичного персоналу», – пояснив очільник МОЗ.

Станом на 1 грудня прожитковий мінімум на одну людину на місяць становить 2189 гривень.

За словами Степанова, подібна практика уже існує в нашій країні. За аналогічним принципом нараз і нараховується заробітна плата працівникам прокуратури. 

У міністерстві наполягають на цьому законопроекті, оскільки при формуванні бюджету, ця сума коштів не підлягатиме коригуванню. 

«При формуванні бюджету сплачувати менше цієї заробітної плати буде неможливо», – додав Степанов. 

Глава відомства зазначив, що при формуванні бюджету на цей рік, їхні вимоги щодо підвищення заробітної плати не були враховані. 

Згідно з бюджетними запитом МОЗ, ставка лікаря повинна бути понад 20 тис. гривень.

Джерело: Українська Правда
Telegram Channel