Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Погода на п'ятницю, 18 грудня: Сава справжньою зимою нас не порадує

Ич які!

Фото poetryclub.com.ua

Погода на п'ятницю, 18 грудня: Сава справжньою зимою нас не порадує

А колись це був традиційний час міцних морозів

Якою буде погода на Волині завтра:

18 грудня у Луцьку буде хмарно. Без істотних опадів. Вночі та вранці туман. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 0-2° тепла, вдень 2-4° тепла.

Хмарну погоду синоптики прогнозують і на теренах Волинської області. Без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура від 2° морозу до 3° тепла, вдень 1-6° тепла.

Найтепліше 18 грудня було у 1989-му році – плюс 10,1 градуса, найхолодніше – у 2001-му році – мінус 20,2 градуса.

Народний прогноз погоди:

18 грудня відзначається день пам’яті преподобного Сави Освященного. Продовжувалися (були часи!) Варварині морози. У давнину говорили: «Сава стелить, Сава гвіздки гострить, Сава шлях засалює», що означало, що дороги ставали слизькими. Цього дня все ще спостерігали за димом: якщо він стовпом — на мороз; якщо без вітру б’є до землі — треба чекати снігу. А якщо на Саву дув сильний вітер, такого ж вітру слід було чекати до кінця місяця.

Прогноз погоди на післязавтра:

19 грудня триматиметься хмарна погода з проясненнями. Без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний, 3-8 м/с. Температура вночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 1-6° тепла.

 

Telegram Channel