Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У місті на Волині вже облаштовують кімнату для майбутнього проведення щеплень від COVID-19

Відбулося чергове засідання комсії з питань ТЕБ та НС.

Фото: Ківерцівська РДА.

У місті на Волині вже облаштовують кімнату для майбутнього проведення щеплень від COVID-19

Голова Ківерцівської райдержадміністрації Алла Гонтар провела засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

В ході засідання затверджено низку карантинних обмежень в районі, передбачених  вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236. Обговорено стан поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території району, забезпечення медиків необхідними дезінфекційними засобами, ліками, обладнанням, що забезпечує кисневу підтримку хворим, які лікуються стаціонарно, їх готовність до ускладнення ситуації.

Реклама Google

Голова райдержадміністрації зазначила, що за оперативною інформацією, яка щоденно надходить в установу, на даний час спостерігається певна стабілізація швидкості поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію, однак ситуація все ще залишається напруженою. За останню добу на території району зафіксовано два летальних випадки. То ж не потрібно легковажити рекомендаціями фахівців: дотримуватися встановлених обмежень, продовжувати носити захисні маски у громадських місцях, в тому числі у транспорті, зберігати соціальну дистанцію.

Облаштовується кімната профщеплень, закуповується холодильне обладнання, яке відповідає встановленим нормам.

Розглянули члени комісії також питання про забезпечення протиепідемічних заходів щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в районі. Зокрема, керівник комунального закладу «Ківерцівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Олесь Марищук розповів про стан вакцинації жителів краю від грипу, підготовку, яку проводить заклад, до майбутнього проведення щеплень від COVID-19 (облаштовується кімната профщеплень, закуповується холодильне обладнання, яке відповідає встановленим нормам). Обговорено питання першочергового вакцинування від грипу медиків та інших груп населення, що перебувають у зоні ризику.

Опрацювали члени комісії ТЕБ та НС алгоритм дій органів влади та відповідних служб району до роботи під час ускладнення погодних умов в зимовий період на автошляхах району.

Прийнято рішення про функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони в  територіальних громадах району та погоджено перелік потенційно небезпечних об’єктів району.

Джерело: Ківерцівська РДА
Telegram Channel