Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Від коронавірусу помер відомий актор (Фото)

Світла пам'ять!

Фото Pixabay.

Від коронавірусу помер відомий актор (Фото)

За свою більш як 60-річну кар’єру він знявся у 110 стрічках

Відомий французький актор, лауреат двох національних кінопремій «Сезар», кавалер ордена Почесного легіону Клод Брассер помер 22 грудня у віці 84 років.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Він не став жертвою COVID. Його поховають у Парижі... Він спочиватиме поряд зі своїм батьком на цвинтарі Пер-Лашез.

«Клод Брассер помер у мирі та спокої в колі своїх близьких», – наводить газета «Фігаро» слова артистичного агента актора Елізабет Таннер.

«Він не став жертвою COVID. Його поховають у Парижі... Він спочиватиме поряд зі своїм батьком на цвинтарі Пер-Лашез», – повідомила Таннер.

Клод Еспінасс, що зберіг за собою сценічний псевдонім свого батька П’єра Брассера, був представником блискучої французької творчої династії, починаючи з прадіда, який заснував у 1878 році театр «Нувоте». Мати Клода – актриса, письменниця, автор романів Одетт Жуає.

Читайте також: Помер відомий рядянський актор.

Клода Брассера називали «актором всіх ролей». Його сценічний та екранний «послужний список» включає найрізноманітніших персонажів. Талант Брассера яскраво проявлявся в драматичних і комедійних ролях.

Хоча він почав грати на сцені в середині 50-х, а потім знімався в кіно, справжня слава прийшла до Брассера з телесеріалу про колишнього злочинця, який став знаменитим криміналістом, Франсуа Відоке у 1970 році. Після цього успіху нестачі в запрошеннях на великі ролі в кіно актор вже не відчував.

За свою більш як 60-річну кар’єру актор знявся у 110 стрічках. Він працював з такими режисерами, як Жан-Люк Годар, Франсуа Трюффо та Клод Піното. Серед найбільш відомих ролей Брассера – батько у комедії «Бум», де його доньку-підлітка зіграла юна Софі Марсо.

Знаменитий актор був і спортсменом. Тільки травма не дозволила йому в 1964 році взяти участь у змаганнях із бобслею на зимових Олімпійських іграх. А в 1983 році він став переможцем ралі «Париж-Дакар» у класі автомобілів як штурман у гонщика Жакі Ікса.

 

 

Telegram Channel