Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Католицьке Різдво» – некоректна назва. Священник Іван Сидор пояснив чому

Різдво 25 грудня.

Фото зі сторінки Івана Сидора.

«Католицьке Різдво» – некоректна назва. Священник Іван Сидор пояснив чому

Правильне формулювання – Різдво Христове за новим стилем, або Різдво за Новоюліанським чи Григоріанським календарем

 Різдво – 25 грудня не може бути «католицьким», адже його святкують і православні, і католики, і протестанти. 

Таку думку висловив священник з Горохова Іван Сидор на своїй сторінці у фейсбуці. 

«Католицьке Різдво» – не коректна назва свята, адже 25 грудня Різдво Христове буде святкувати не лише католицька і протестантські Церкви, але й половина помісних Православних Церков: Константинопольська, Болгарська, Грецька, Румунська, Антіохійська, Олександрійська, Албанська, Кіпрська, Православна Церква Чеських земель і Словаччини», – пояснює священник. 

Правильне формулювання – Різдво Христове за новим стилем, або Різдво за Новоюліанським чи Григоріанським календарем.

За його словам, правильне формулювання – Різдво Христове за новим стилем, або Різдво за Новоюліанським чи Григоріанським календарем.

«7 січня (за юліанським календарем) Різдво Христове зустрічає наша Православна Церква України, а також інші помісні православні Церкви: Єрусалимська, Російська, Сербська, Грузинська, Польська, також і Афонські монастирі. Святкує 7 січня і Українська греко-католицька Церква. Вірменська апостольська церква, за давнім звичаєм, святкує 6 січня Богоявлення, де згадується одразу дві події – Різдво та Хрещення Господнє»,– пояснює Іван Сидор. 

Нагадаємо, Отець Іван Сидор з Горохова бив у дзвони Софії Київської, коли створили Автокефальну православну церкву України. як і 5 років тому, під час Майдану.

Читати також:  Іван Сидор з Горохова став виконувачем обов’язків голови синодального видавничо-просвітницького управління ПЦУ

 

 

Читати такожПарафія на Буковині вирішила святкувати Різдво 25 грудня

Telegram Channel