Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Вакцину від коронавірусу отримали всі країни ЄС: завтра розпочнеться масове щеплення

Масова вакцинація.

Фото ТСН.

Вакцину від коронавірусу отримали всі країни ЄС: завтра розпочнеться масове щеплення

У ЄС сподіваються, що 2021-й стане роком відновлення та надії

Усі країни Європейського Союзу отримали вакцини від COVID-19. У неділю, 27 грудня, на всій території ЄС розпочнеться вакцинація. 

Про це 26 грудня повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своєму відеозверненні. 

«Ми починаємо перегортати сторінку важкого року. Сьогодні день доставки, а завтра вакцинація проти COVID-19 почнеться у всьому ЄС. Вакцина стала доступна одночасно для всіх держав ЄС, і люди почнуть приймати вакцину в Афінах, у Римі, у Гельсінкі, в Софії. Наші європейські дні вакцинації – це зворушливий момент єдності та європейської історії успіху», — заявила вона.

Вакцинація дозволить людям поступово повернутися до нормального життя». Водночас вона закликала європейців продовжувати дотримуватися заходів безпеки і проявляти обережність. 

Президентка Єврокомісії зазначила, що ЄС забезпечив достатню кількість вакцин для всього населення блоку, а також мешканців країн Європейської економічної зони. Вона також анонсувала появу ще більшої кількості вакцин у ЄС щойно буде підтверджено їхню безпеку і ефективність.

За словами Урсули фон дер Ляєн, «вакцинація дозволить людям поступово повернутися до нормального життя». Водночас вона закликала європейців продовжувати дотримуватися заходів безпеки і проявляти обережність. 

Джерело: ТСН
Telegram Channel