Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
У Зеленського вважають, що закон про люстрацію варто визнати неконституційним

Влада хоче, але не може змінити закон про люстрацію.

Фото facebook.com/victoria.strakhova.

У Зеленського вважають, що закон про люстрацію варто визнати неконституційним

Представник президента в Конституційному суді України Федір Веніславський вважає, що, щоб зупинити «люстраційну чехарду», КСУ необхідно ухвалити рішення, що скасує відповідний документ

Українські суди активно розглядають справи про люстрацію - тільки Окружний суд Києва за останній рік виніс понад 100 рішень про поновлення чиновників.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна «Велика чистка: чому влада хоче, але не може змінити закон про люстрацію».

Реклама Google

Після рішення КСУ парламент повинен буде заповнити прогалини у правовому врегулюванні люстрації і внести законодавчі зміни.

«Я думаю, що правильний варіант, щоб КСУ нарешті вирішив питання щодо конституційності закону про очищення влади, і, на моє переконання, є всі підстави, щоб визнати його таким, що не відповідає Конституції України», - заявив Федір Веніславський.

Читайте також: Генпрокурорка Венедіктова зірвала вручення підозри в хабарництві заступнику керівника Офісу Президента Татарову.

Він додав, що після рішення КСУ парламент повинен буде заповнити прогалини у правовому врегулюванні люстрації і внести законодавчі зміни. При цьому, за словами джерела РБК-Україна в монобільшості, поки питання люстрації не стоїть серед пріоритетів на найближче майбутнє.

Нагадаємо, у червні Міністерство юстиції розробило законопроект про внесення змін у закон про люстрацію.

Проте пізніше Кабмін зняв з розгляду зміни до закону «Про очищення влади».

Telegram Channel