Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
З середини 2021 року кожен німець зможе безплатно зробити щеплення від коронавірусу

Українцям подібне може лише снитися...

Фото REUTERS.

З середини 2021 року кожен німець зможе безплатно зробити щеплення від коронавірусу

Вакцинація в ЄС стартує вже завтра...

У Німеччині планують запропонувати вакцинацію від коронавірусу всім жителям.

Міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан пообіцяв, що всі жителі країни з середини 2021 року матимуть можливість зробити щеплення від коронавірусу, повідомляє УНІАН з посиланням на «Німецька хвиля».

Вакцинація буде безкоштовною і добровільною.

Міністр попередив, що спочатку не всі жителі будуть вакциновані. Однак він упевнений, що завдяки реєстрації інших вакцин із середини наступного року можна буде робити щеплення більшій кількості людей. Вакцинація буде безкоштовною і добровільною, наголосив Шпан.

Спочатку щеплення у країні робитимуть людям віком від 80 років та тим, хто живе та працює в будинках для людей похилого віку. Також у першу чергу вакцинують медичний персонал у відділеннях невідкладної допомоги та інтенсивної терапії.

Тільки після охоплення цих категорії людей почнеться поступова вакцинація інших груп населення. Спершу людей вакцинуватимуть у спеціальних центрах, пізніше вакцини проти коронавірусу будуть доступними у кабінетах лікарів.

Глава німецького МОЗ підкреслив, що центри вакцинації та персонал вже готові почати працювати. Втім Шпан зазначив, що початок вакцинації ще не означає перемогу над коронавірусом.

Telegram Channel