Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Комаровський розповів, як «брешуть» тести на коронавірус і чи потрібні вони взагалі

Комаровський про тести.

Волинь-нова

Комаровський розповів, як «брешуть» тести на коронавірус і чи потрібні вони взагалі

Людина може перенести виражену коронавірусну інфекцію і мати негативні аналізи тестів, каже лікар

До тестів на коронавірус потрібно ставитись скептично. Під час вираженого коронавірусу ПЛР у 30% випадків показує негативний результат, а кількість людей, які просто продають тести з будь-якими необхідними вам результатами - дуже велика. Про це заявив лікар Євген Комаровський під час інтерв'ю на своєму каналі в YouTube.

«Теоретично я хочу знати, який державний орган перевіряє, контролює лабораторії. Хто це і чому ми з вами не маємо регулярних звітів. І загалом, який процент результатів - помилковий. Я знаю, що в США цим займаються постійно. У нас досліджень на цю тему не бачу і не чую», - сказав Комаровський.

За словами лікаря, його знайомі отримували тест з дуже високим рівнем антитіл, але «щиро дивувались, бо ніяких симптомів у них не було». Тоді вони звернулись в іншу лабораторію, де отримали навпаки результат з нульовим показником антитіл.

«Тому я вважаю, що найважливіше, що ні ви, ні ваші лікарі не повинні розглядати будь-які тести, як догму, як абсолютну істину. Що стосується тестів, потрібно дуже багато скепсису нам усім. Це дуже важливо. Кількість людей, які просто продають тести з будь-якими вам необхідними результатами - дуже велика. Я не розумію, чому досі ці тести ПЛР розглядають, як основу. Під час вираженого коронавірусу ПЛР у 30% випадків - негативний», - сказав лікар.

Найважливіше, що ні ви, ні ваші лікарі не повинні розглядати будь-які тести, як догму, як абсолютну істину. Що стосується тестів, потрібно дуже багато скепсису нам усім.

Євген Комаровський вважає, що питання коронавірусу дуже політизоване.

«Це зайвий раз мене наводить на думку, що з коронавірусом усі рішення - не медичні, вони або політичні, або бізнес-рішення. Ось це потрібно визнати і потрібно вчитись жити, маневрувати і робити правильний висновок, щоб не постраждати. Раніше говорили, що найкрутіший бізнес - це зброя, нафта, наркотики. Зараз я розумію, що найкрутіший бізнес це - тести. Це реально просто золоте дно», - каже медик.

Лікар також зазначив, що лікування коронавірусу не залежить від результатів ПЛР-тесту.  

 

«Насправді тести робляться для того, щоб, коли у вас - позитивний ПЛР, держава могла б провести  у повному обсязі протиепідемічні заходи. Виявити контактних осіб, забезпечити ізолювання хворих. Держава усім цим не займається. Тобто ви прийшли в лабораторію, у вас позитивний ПЛР, то й що? Вам скажуть самоізолюватись і ви поїдете в громадському транспорті додому після вашого позитивного ПЛР. І що з цього випливає? Від результату ПЛР залежить лікування? Ні. Лікування залежить від симптоматики. І наявність, чи відсутність антитіл, ні про що не говорять. Людина може перенести виражену коронавірусну інфекцію і мати негативні аналізи», - підсумував Євген Комаровський.

Читати також: Комаровський розповів про новий штам коронавірусу 

Джерело: ТСН.
Telegram Channel