Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У МОЗ розповіли, як вберегтися від нового штаму коронавірусу на новорічні свята

У гостей варто перепитати чи не хворі.

Фото з відкритих джерел.

У МОЗ розповіли, як вберегтися від нового штаму коронавірусу на новорічні свята

Перед гулянням у гостей слід уточнити, чи не хворіли вони на коронавірус

В Україні зберігається висока захворюваність на коронавірус, а нова мутація збільшує ймовірність його поширення саме серед домашнього оточення. А тому у зв'язку з пандемією Новий рік-2021 важливо зустріти безпечно й відповідально стосовно близьких та рідних.

Про це головний державний санітарний лікар країни Віктор Ляшко написав у своєму фейсбуці. 

Ляшко зауважив, що нинішній рік видався вкрай непростим, але він згуртував Україну у протистоянні пандемії коронавірусу. Головний завданням у прийдешньому році українців, за словами Ляшка, має бути дотримання здорового способу життя, щоб недуги пройшли повз.

«На жаль, пандемія не відступає... Традиційно, новорічні свята – це час зустрічі з рідними та друзями. Але цього року дуже важливо відсвяткувати не лише весело, а й безпечно», - висловився Ляшко.

Цього року важливо відсвяткувати не лише весело, а й безпечно»

Так, головний санітарний лікар наголосив, що у жодному разі не можна запрошувати гостей і брати участь у вечірках, якщо:

  • є діагноз COVID-19 у Вас або члена Вашої сім'ї,
  • є симптоми респіраторної хвороби,
  • очікуєте результати аналізів на коронавірус,
  • був контакт з хворим на COVID-19. 

Для того, щоб зменшити ризики інфікування коронавірусу, Ляшко радить гостям одягати маски і дотримуватися соціальної дистанції. Крім того, перед тим, як запрошувати когось на святкування слід уточнити, чи не має людина симптомів коронавірусу, чи не було контакту з хворим.

«І якщо хоч щось з цього наявне, будь ласка, будьте розумними, перенесіть цю зустріч та святкування в онлайн. Будьте завбачливими, святкуйте безпечно», - закликав Ляшко.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар України розповів, чому локдаун запровадять наступного дня після Різдва, і припустив, що після новорічних свят може відбутися сплеск хворих на коронавірус. 

Telegram Channel