Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Акушерці дали два роки умовно через смерть дитини

Неналежна медична допомога викликала смерть дитини.

Фото pixabay.com.

Акушерці дали два роки умовно через смерть дитини

Спеціалістка неправильно оцінила ризики під час пологів

У Чернівецькій області умовно засудили акушера-гінеколога, яка неправильно оцінила ризики під час пологів, унаслідок чого 25-річна жінка народила мертву дитину. Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Чернівецької області, передає Укрінформ.

«За неналежне виконання професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 140 КК України), вироком Хотинського районного суду лікарку засуджено до 2 років позбавлення волі з позбавленням права займатись лікарською діяльністю строком на один рік. На підставі ст.ст. 75, 76 КК України її звільнено від відбування основного покарання з іспитовим строком терміном на один рік», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рівненські лікарі врятували немовля, в якого була несумісність з матір’ю (Фото).

Слідство встановило, що у січні 2017 року лікар-акушер-гінеколог районної лікарні під час прийняття пологів у 25-річної роділлі неправильно визначила можливі ризики перинатальної та материнської патології і обрала неправильну тактику ведення пологів. Розвиток ускладнень в пологах діагностували занадто пізно. Під час операції медики вилучили мертвого хлопчика.

 Розвиток ускладнень в пологах діагностували занадто пізно. 

«Відповідно до висновків комісійних судово-медичних експертиз неналежне надання медичної допомоги перебувало у причинно-наслідковому зв’язку із настанням смерті дитини», - наголосили у прокуратурі.

Telegram Channel