Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лікар розповів, коли коронавірус назавжди піде з України

«У 2022-му повинен зникнути».

Фото firstregion.com.ua.

Лікар розповів, коли коронавірус назавжди піде з України

Це станеться після третьої хвилі захворювання у 2022 році. Таку точку зору озвучив відомий львівський медик Тарас Жиравецький

Як розповів Жиравецький ТСН, після лютого весь час буде фіксуватися зниження випадків інфікування.

«З того, що прогнозуємо і бачимо, і спираючись на модель іспанського грипу, яка була запротокольована в 1918 році, то ми чекаємо трьох хвиль. Перша була маленькою, перехворіло 5 — 10% населення. Зараз у нас друга хвиля, яка почалася  в серпні і теоретично повинна досягти піку десь у кінці січня - на початку лютого. А наступні 5-6 місяців ми спостерігатимемо спад цієї хвилі. Відповідно, будемо опускатися вниз, тобто кількість випадків і госпіталізацій стане меншою», — вважає лікар.

Читайте також у нас: «Санлікар спрогнозував, коли Україна повернеться до звичного життя після пандемії».

Також Жиравецький прогнозує повне зникнення COVID-19 в Україні у 2022 році. За його словами, третя хвиля у нас почнеться після серпня 2021 року. «Зараз ми підіймаємося, до середини літа буде спуск. Потім — два місяці легких, де буде мало випадків реєструватися і менше госпіталізацій, а десь у середині серпня теоретично повинна прийти третя хвиля, де може перехворіти 25—30% населення. І вона триватиме приблизно 6—8 місяців. Якщо орієнтовно, то в березні 2020 року розпочався коронавірус, а в 2022-му повинен зникнути», — повідомив Жиравецький.

Реклама Google

На думку медика, COVID-19 зникне так само раптово, як ми могли спостерігати за різними штамами грипу.

Читайте також у нас: «Чому тим, хто одужав від коронавірусу варто носити маски».

Telegram Channel