Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Волинянин незаконно виловив 66 кілограмів риби

Знаряддя лову вилучено.

Фото Pixabay.

Волинянин незаконно виловив 66 кілограмів риби

У період з 28 грудня 2020 року по 4 січня 2021 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 20 порушень природоохоронного законодавства

Так, складено 10 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та вісім – за грубі порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Крім того, оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 3 кг риби та 6 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 66 кг водних біоресурсів та 5 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 510 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 14 376 грн», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Двоє громадян здійснювали вилов риби знаряддям лову, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів.

Читайте також: 19-річний лучанин відкрито викрав із супермаркету слабоалкогольні напої.

Для прикладу, третього січня державні інспектори рибпатруля викрили грубе порушення правил рибальства на водному об’єкті, поблизу с. Холопичі Локачинського району Волинської області (гідрологічний заказник «Холопичівський»). Двоє громадян здійснювали вилов риби знаряддям лову, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів. В результаті незаконного лову порушники встигли впіймати 36 екз. риби плітка. Завдано шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 5 400 грн.

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Telegram Channel