Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ілон Маск став найбагатшою людиною світу

Багатій Ілон Макс.

Фото Громадське.

Ілон Маск став найбагатшою людиною світу

Його статки зросли до 188,5 мільярда доларів

Засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск став найбагатшою людиною світу, обійшовши власника Amazon Джеффа Безоса.

Про це пише Громадське з посиланням на Bloomberg.

Так, станом на 10:15 за Нью-Йорком (17:15 за Києвом) завдяки подорожчанню акцій Tesla статки Маска ОГО Завдяки цьому він обійшов Джеффа Безоса, який був найбагатшою людиною світу з жовтня 2017 року.

Як зазначає видання, за останній рік статки Маска зросли на 150 мільярдів доларів, насамперед завдяки стрімкому здорожчанню акцій виробника електрокарів Tesla — на 743%. Bloomberg припускає, що це — найстрімкіше збагачення людини в історії.

 Натомість Безос втратив частину своїх акцій Amazon після розлучення. А ще він у межах благодійності подарував свої акції на суму близько 680 мільйонів доларів.

Сам Маск вже прокоментував своє лідерство у Twitter. Він написав: «Так дивно». І потім додав: «Що ж, повертаємося до роботи...».

Минулого року статки 500 найбагатших людей світу зросли на рекордні 1,8 трильйона доларів, або на 31%.

Минулого року статки 500 найбагатших людей світу зросли на рекордні 1,8 трильйона доларів, або на 31%.

Сам Маск неодноразово заявляв, що його мало цікавлять матеріальні речі, й окрім акцій Tesla та SpaceX в нього небагато інших активів. 49-річний інженер, який народився в Південній Африці, називає своєю головною мрією і призначенням його активів прискорення перетворення людства на космічну цивілізацію.

«Я хочу мати можливість зробити свій внесок у створення міста на Марсі», — сказав він в інтерв'ю минулого місяця.

Оновлено: Зазначимо, що ціна акцій постійно змінюється, тому за деякий час Безос повернув собі першу позицію у списку мільярдерів Bloomberg, який оновлюється в реальному часі. Однак попри це, за понад два роки лише Маск зміг посунути керівника Amazon з першого місця. На момент оновлення різниця між ними склала 3 мільярди доларів — 184 на 181 млрд.

Читати також: Волинянку невидима сила спонукає брати в руки олівці чи фарби, і писати ікони

Джерело: Громадське.
Telegram Channel