Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Лукашенко про Зеленського: «Он молодой, обучаемый»

«Я зла не тримаю на Володю Зеленського».

Фото ukrainci.com.ua.

Лукашенко про Зеленського: «Он молодой, обучаемый»

Самопроголошений президент Білорусі заявив, що готовий відновити відносини з Україною, незважаючи на те, що Київ не визнав результати президентських виборів у країні

Про це Олександр Лукашенко заявив в інтерн’ю програмі «Дійові особи з Наілею Аскер-заде» на телеканалі «Росія-1».

«Я зла не тримаю на Володю Зеленського. Я його розумію: по молодості десь щось сказав. Але це ж не означає, що ти повинен весь час на нього дивитися, розуміючи, що відбувається, і на нього ображатися чи злитися, – цитує Лукашенка «Українська правда» з посиланням на ТАСС. – Заявити вони (українська влада. – прим. ТАСС) заявили, але стосунки у нас добрі, український народ до білорусів ставиться дуже добре, ми до них – іще краще.

Я б косо на нього (Зеленського. – Ред.) не дивився. Поблажливо, косо, з презирством – ніколи. Молода людина, молодий президент. Піддається навчанню (обучаемый. Рос.), я думаю. Я впевнений у цьому, він же здорова, нормальна людина».

Я б косо на нього (Зеленського. – Ред.) не дивився. Поблажливо, косо, з презирством – ніколи. Молода людина, молодий президент.

Лукашенко визнав, що політичні відносини між Києвом і Мінськом практично заморожені, і країни не мають ніяких контактів, окрім посольств. Однак він висловив готовність відновити контакти з Зеленським.

Читайте також у нас: «Волинські посадовці двічі з помпою відкривали дитсадок», – у новому телепроєкті луцький журналіст кепкує над владою».

При цьому Лукашенко вважає, що ініціативу для відновлення відносин повинна проявити українська сторона.

Реклама Google

Самопроголошений президент заявив також, що Мінськ, якщо буде потрібно, готовий знову прийняти саміт у нормандському форматі, як це було в 2015 році, проте західні країни навряд чи погодяться на його проведення в Білорусі.

«Точно, напевно, не в Мінську. Ми ж недемократична країна вже… Заради Бога! Не подобається – у Парижі можна збиратися. Там же вони зустрічалися кілька разів, будь ласка. Ризикнуть приїхати сюди, у недемократичну Білорусь, я готовий їх завжди прийняти. Це ж на користь українського народу, і не тільки», – заявив Лукашенко.

Як відомо, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів. Україна, багато європейських країн, США та Канада не визнають Лукашенка президентом Білорусі.

Читайте також у нас: «​Російськомовний Монатік – найкращий співак Волині?!».

Telegram Channel