Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Упродовж 7 днів депутати вирішать долю аварійної дороги на Горохівщині, куди відмовляються їздити перевізники

Дорога Мар'янівка — Борочиче — Бужани Автошля́х О030210

Фото: youtube.com.

Упродовж 7 днів депутати вирішать долю аварійної дороги на Горохівщині, куди відмовляються їздити перевізники

Петиція до Волинської обласної ради щодо критичного стану дороги О 030210 між селами Широке та Бужани набрала потрібну для розгляду кількість голосів (1017 при 1000 необхідних). Відсьогодні розпочато процедуру розгляду цієї петиції, яку розглянуть на засіданні постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією

У тексті петиції йдеться про таке: «Ділянка дороги між селами Широке та Бужани не ремонтувалась протягом останніх десятиліть, що призвело до майже повного знищення дорожнього покриття. В останні кілька років ситуація стала критичною, через погане дорожнє покриття перевізники систематично відмовляються обслуговувати єдиний автобусний маршрут, який з'єднує навколишні села з містом Горохів та смт. Мар'янівка.

Жителі сіл Бужани, Ржищів, Скригове та Пілгани, а це більше 2000 людей не мають стабільного транспортного сполучення з смт. Мар'янівка, що є адміністративним центром територіальної громади та містом Горохів, де значна частина людей працює та реалізовує на місцевому ринку власну продукцію. Молодь масово виїжджає. Пенсіонери, які є найбільш соціально незахищеною верствою населення часто не мають можливості поїхати в місто за медикаментами, оскільки не в кожного є власний транспорт.

Аварійний стан дороги ставить під загрозу впровадження будь яких реформ (медична, освітня та інші) і стримує підприємницький потенціал регіону ( люди просто не можуть вивезти свій товар на ринок для реалізації, а заготівельники часто відмовляються їхати).

Аварійний стан дороги ставить під загрозу впровадження будь яких реформ (медична, освітня та інші) і стримує підприємницький потенціал регіону ( люди просто не можуть вивезти свій товар на ринок для реалізації, а заготівельники часто відмовляються їхати). Єдиний вихід із ситуації яка склалась бачу у капітальному ремонті даної ділянки дороги, оскільки ямковий ремонт є в даному випадку неефективним та економічно недоцільним.

Читайте також: Як змінювалися доходи і витрати українців упродовж 7 років

Для цього прошу виділити кошти для реконструкції даної дороги вже в наступному 2021 році».
Стан дороги  люди демонструють на відео:

 

Telegram Channel