Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Ляшко повідомив, коли українці зможуть вакцинуватися власним коштом

У кращому випадку купити вакцину пересічним українцям можна буде не раніше, ніж через пів року.

Фото Главком.

Ляшко повідомив, коли українці зможуть вакцинуватися власним коштом

Українці зможуть вакцинуватися від коронавірусу платно не раніше другого півріччя 2021 року

В Україні можлива платна вакцинація від коронавірусу для окремих категорій громадян платно.

«Ми не виключаємо, що, можливо, з'явиться великий обсяг вакцини, що дозволить комусь із групи п'ятого етапу, тобто, українцям 18 - 50 років, купити цю вакцину за гроші»

Але поки МОЗ розраховує, що вона буде безкоштовною для всіх українців. Про це сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі Еспресо.TV, пише Главком.
«Ми не виключаємо, що, можливо, з'явиться великий обсяг вакцини, що дозволить комусь із групи п'ятого етапу, тобто, українцям 18 - 50 років, купити цю вакцину за гроші», - сказав головний санлікар і уточнив, що це можна буде зробити не раніше, ніж у другому півріччі 2021 року.

За його словами, зараз всі обсяги викуплені державою. «Ми ще поки це питання (платної вакцинації, - ред.) навіть не розглядаємо зараз. Весь пріоритет - виключно на забезпечення кампанії безкоштовною, добровільною імунопрофілактикою для населення за нашими п'ятьма етапами», - додав Ляшко.

Читайте також В Україну таємно завезли вакцину Pfizer, нею вакцинувалися представники влади.

Нагадаємо, глава МОЗ Максим Степанов сподівається, що вакцинація українців почнеться у лютому. Разом з тим на початку січня в Україні виник скандал через чутки про таємне щеплення можновладців. Стало відомо, що українські багатії таємно вакцинуються. Блогер оприлюднив інформацію про ціни й місце. 6 січня у столичній клініці підтвердили вакцинацію від коронавірусу віп-клієнтів. Зокрема, співробітниця клініки запевнила, що від клієнтів, які отримали щеплення, скарг не надходило, а вакцинованих було вже «дуже багато».

Telegram Channel