Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинян відправляють робити тести на COVID у приватні лабораторії: чому

Тестування.

Фото ілюстративне.

Волинян відправляють робити тести на COVID у приватні лабораторії: чому

Чому не йдуть в лабораторний центр?

Деякі сімейні лікарі на Волині радять своїм пацієнтам робити тестування на коронавірус у приватних лабораторіях. Чиновники кажуть – для цього немає підстав.

Про це йшлося у середу, 13 січня, під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації, повідомляє Перший.

«Окремі лікарі, мотивуючи довготривалим терміном виконання аналізів в обласному лабораторному центрі, направляють пацієнтів у приватні лабораторії на платні обстеження. Але термін дослідження – 6-12, максимум – 24 години.

Труднощі можуть виникати в окремих випадках через логістику. Наприклад, немає машини, щоб відвезти зразки в лабораторію. 

Труднощі можуть виникати в окремих випадках через логістику. Наприклад, немає машини, щоб відвезти зразки в лабораторію. Тоді результати можуть бути максимум на день пізніше. Тому підстав для звернень у приватні лабораторії немає», – пояснила головна санітарна лікарка області Наталія Янко.

За її словами, Волинський обласний лабораторний центр робить тестування на COVID безплатно таким категоріям людей: пацієнти з підозрою на коронавірус, хворі з симптомами ГРВІ та грипу, пацієнти з позагоспітальною пневмонією, контактні особи, які мають симптоми, ті, хто отримав позитивний тест ІФА.

Читати також: У волинян фіксують повторне інфікування COVID-19, одна людина померла

Джерело: Перший.
Telegram Channel