Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Трьох лучан шпиталізували з обмороженням і двох поклали в лікарню через переохолодження

Будьте в теплі.

Фото ілюстративне.

Трьох лучан шпиталізували з обмороженням і двох поклали в лікарню через переохолодження

В період різких похолодань, з настанням морозів та складних погодних умов збільшується ризик переохолодження та обмороження

У минулі вихідні дні до Луцької міської клінічної лікарні госпіталізували трьох пацієнтів з обмороженнями кінцівок та двох – із загальним переохолодженням. Про це повідомили на сайті медичного закладу у фейсбуці.

Переохолодження організму – це загальний стан людини, коли на всю поверхню тіла впливає холод, а температура тіла при цьому падає нижче 35 ºC, – нагадують медики. Діти, літні й ослаблені люди, особливо худі, стомлені і голодні, найбільш уразливі до переохолодження. Переохолодження настає швидше при попаданні в холодну воду, при алкогольному сп'янінні, а також після крововтрати або травм. Тривалий вплив низьких температур призводить до пригнічення функцій організму, а при тривалому впливові холоду і зовсім згасають. Людина може загинути, якщо температура тіла знизитися до 17-25 ºС.

Діти, літні й ослаблені люди, особливо худі, стомлені і голодні, найбільш уразливі до переохолодження. Переохолодження настає швидше при попаданні в холодну воду, при алкогольному сп'янінні, а також після крововтрати або травм. 

Крім того, до приймального відділення лікарні звернувся 101 пацієнт, 78-х – госпіталізували, 23-м – надали амбулаторну допомогу. У травмпункт звернулося 90 травмованих,16 людей були із переломами. Два пацієнти були у стані сильного алкогольного сп’яніння, одного покусали тварини. 

Реклама Google

Медики міської лікарні закликають лучан берегти себе і близьких – без необхідності не виходити на сильний мороз, перед виходом добре поїжте, правильно і тепло одягатися, вживати більше теплої рідини, не вживати алкоголю, і пам’ятати, що перебування дітей на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин. 

Читати також: Врятували двох волинян, які замерзали в снігові.

Джерело: Луцька міська клінічна лікарня
Telegram Channel