Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ураїнці не готові вакцинуватися від коронавірусу безплатно, а платно –  будуть

Безплатно колоти не хочуть.

Фото ілюстративне.

Ураїнці не готові вакцинуватися від коронавірусу безплатно, а платно – будуть

Натомість кількість тих, хто готовий прищепитися платною вакциною дещо зросла

Навіть, якщо вакцинація від коронавірусу буде безплатною, зробити щеплення готові лише 43% українців. 

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», яке проводили за випадковими добірками номерів телефонів 14-16 січня цьогоріч, пише ТСН.

Так, готові вакцинуватись від коронавірусу, якщо вакцина буде доступна в аптеках, – 39%, не готові – 56%. За умови, якщо щеплення буде безкоштовним, готові вакцинуватись – 43% (не готові – 52%). Підтримка безкоштовної вакцинації у динаміці впала (у листопаді безкоштовне щеплення підтримували 55%).

Водночас кількість тих, хто готовий прищепитися платною вакциною дещо зросла.

Натомість кількість тих, хто готовий прищепитися платною вакциною дещо зросла. Противників вакцинації відносно більше серед представників середньої вікової групи (30-49 років), жінок, мешканців малих міст та тих, хто не боїться захворіти.

У групі «Рейтинг» зазначили, що опитали 1600 респондентів віком від 18 років. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,4%. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Терміни проведення: 14-16 січня 2021 року.

Нагадаємо, що за словами міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, вакцинація від коронавірусу в Україні має розпочатися вже у лютому. Українців вакцинуватимуть препаратами, які надійдуть у рамках програми COVAX (це може бути одна з трьох вакцин: Pfizer, Moderna та AstraZeneca), а також китайської вакциною «Sinovac», яку вже замовило МОЗ. 

 

Джерело: ТСН
Telegram Channel