Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У господарстві на Волині кукурудзу збирають і взимку (Відео)

Кукурудза на волинських полях.

Фото superagronom.com.

У господарстві на Волині кукурудзу збирають і взимку (Відео)

На полях досі стоїть кукурудза

На Заході України ще багато полів вкриті кукурудзою, чому сприяли погодні умови. Це зумовлює необхідність працювати в екстремальних умовах. При цьому, зерна не пошкоджені, а урожай досить вдалий.

Про це в інтерв’ю SuperAgronom.com розповів головний агроном ТОВ «Луцька аграрна компанія» Ярослав Скаковський.

«Причина такого пізнього збирання заключається в кліматичних умовах, які понесли за собою весняні заморозки, що затримали вегетацію кукурудзи. В Центральній Україні була інша проблема — засуха, тому там збирали на декілька місяців раніше», — розповідає пан Ярослав.

На багатьох полях Західної України кукурудза продовжує стояти, а збирати її можуть і за лютих морозів, на якість зерна це ніяк не впливає.

Він каже, що на багатьох полях Західної України кукурудза продовжує стояти, а збирати її можуть і за лютих морозів, на якість зерна це ніяк не впливає.

Читати також: На Волині щедро вродила кукурудза. Ціни мотивують аграріїв вирощувати культуру

 

 

«Вологість на цей рік стандартна — від 28 до 37%. Тобто незалежно від гібрида та ФАО стабільна вологість становить 32%. Качан сформований до кінця, складається з 16 рівних рядів, по 40 зернин в кожному. Тип — зубовидний, лущиться добре, зерно досить велике», — розповів аграрій.

Реклама Google

Подекуди на качанах відзначається незначне пошкодження метеликом та іншими шкідниками, але інсектицид було вирішено не вносити, через те, що глобального деструктивного впливу не відзначалось.

«Урожайність очікується не менше 11 т/га в сухому, в заліковій вазі. Кукурудза піде на корм, на птахофабрику», — говорить пан Скаковський.

Також він розкрив особливості технологічного процесу вирощування королеви ланів.

«Ми зараз знаходимось на полі 57 га, де посіяний гібрид Monsanto 4014. Вирощуємо в монокультурі. З осені проводилась оранка, потім вносилось NPK 2 ц/га. Потім проводилась культивація, вносився карбамід — 3 ц/га. Далі друга культивація і в кінці квітня посів, під час якого вносились мікрогранули Ізі Старт 30 кг/га. Потім був ґрунтовий гербіцид Аденго 0,2 л/га. У фазі від 3 до 5 листків вносився страховий гербіцид МайсТер Пауер, з нормою 1-1,2 л/га. Після використовувався цинк — 1 л/га», — розповів Ярослав Скаковський.

Культуру вирощували спеціально на відгодівлю тварин для «Володимир-Волинської птахофабрики», де за місяць споживається близько 5,5 тис. тонн зернової.

 

Джерело: SuperAgronom.com
Telegram Channel