Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Київщині священник Назарій Бігун дав обітницю Господові: не стригтися, поки не збудує храм

Нічого собі!

Фото зі сторінки священника Назарія Бігуна у Facebook.

На Київщині священник Назарій Бігун дав обітницю Господові: не стригтися, поки не збудує храм

Отець не встиг ще добряче відпустити волосся, як Господь почув його молитви

Починаючи своє служіння Господу в селищі Нове, що на Київщині, священник Назарій Бігун проповідував у маленькому приміщенні між двома сільськими магазинами, розповідає Православна церква України.

На службу приходило максимум десятеро парафіян. Проте священнослужитель прагнув збудувати особливе місце, де можна поспілкуватися з Богом, отримати підтримку і допомогу. Він зрозумів – потрібно діяти: «Земля для будівництва храму була, але не повністю оформлена. Я пішов до благочинного, він намалював на шматочку паперу проект, і я почав шукати кошти». Гроші намагався шукати всюди: у небайдужих, оббивав пороги чиновників, писав листи. Усі зусилля здавалися марними, але одного дня пролунав дзвінок від чоловіка, у якого священник просив знайти допомоги на будівництво храму. Це була перша людина, яка повірила в задум: «Я плакав, того дня цей чоловік дав гроші на будівництво храму».

З великою радістю на серці священнослужитель організував будівництво. Коли храм був наполовину готовий, коштів знову забракло. Але прагнення священника Назарія Бігуна побудувати для людей Дім Божий було сильнішим за перешкоди. Він молив Господа допомогти та дав Йому обітницю не стригтися, поки храм не збудують. Отець Назарій не встиг добряче відпустити волосся, як Господь почув його молитви: «У мій день ангела, 27 жовтня, виходячи з одного храму на київських пагорбах, я зустрів чоловіка з вагітною жінкою. Сам не знаю чому, сказав: «Те, про що ви в Бога просили, буде на Різдво Христове й назветься Марією». Згодом так і сталося – його жінка народила дівчинку на Різдво Христове, і вони назвали її Марією». Батько дівчинки усюди шукав священника Назарія, а коли знайшов, – допоміг добудувати святиню.

«У мій день ангела, 27 жовтня, виходячи з одного храму на київських пагорбах, я зустрів чоловіка з вагітною жінкою. Сам не знаю чому, сказав: «Те, про що ви в Бога просили, буде на Різдво Христове й назветься Марією». Згодом так і сталося – його жінка народила дівчинку на Різдво Христове, і вони назвали її Марією». Батько дівчинки усюди шукав священника Назарія, а коли знайшов, – допоміг добудувати святиню.

Громада Свято-Андріївського храму унікальна й складається не лише з місцевих жителів. Ще до прийняття сану на той час Назарій Бігун створив благодійний фонд «Твоя Любов», через який він допомагає нужденним та хворим. Люди, яким допоміг фонд, і стали частиною громади: «У нас дуже мало місцевих людей. Багато прихожан приїжджає з Києва, деякі їдуть і за 80 км до нас на службу. У храмі я всіх людей знаю поіменно. Вони приходять і швидко стають своїми». З великою вдячністю та щирою любов’ю до Господа люди допомагають один одному та розбудовують храм надалі. До прикладу, минулого року на свято Різдва Христового діти віддали наколядовані гроші храму, яких вистачило, щоби придбати дзвін вагою 90 кг.

Священник Назарій своїм прикладом надихає допомагати тим, хто цього потребує: «Ми з парафіянами та дитячою недільною школою збираємо речі, продукти, засоби гігієни й розвозимо в нужденні сім‘ї. Бо храм має допомагати людям, і не тільки духовно, але й матеріально».

Читайте також: Петро Порошенко привітав з річницею підписання Томосу про автокефалію Православної церкви України.

Telegram Channel