Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Любомльській лікарні облаштували 80 кисневих точок

Концентратори за необхідності лікар може за потреби включити сам.

Фото Любомльське ТМО.

У Любомльській лікарні облаштували 80 кисневих точок

Раніше в лікарні користувалися кисневими балонами, що було дуже незручно, а зараз встановити 5-тонну кисневу бочку з рідким киснем

Усі ліжка для лікування хворих на COVID-19 у перепрофільованих відділеннях Любомльської лікарні, включно з новим реконструйованим приймальним відділенням, облаштували кисневими точками.  Всього їх – 80.

ПРо це йдеться на сторінці КНП Любомльське ТМО Любомльської міської ради у Facebook.

Усі ліжка для лікування хворих на COVID-19 у перепрофільованих відділеннях Любомльської лікарні, включно з новим реконструйованим приймальним відділенням, облаштували кисневими точками.

Закупили в лікарню також два нових кисневих концентратора ємністю 20 літрів та забезпечують киснем по кисневих трубопроводах реанімаційне відділення, перепрофільовані під COVID-19 педіатричне та терапевтичне відділення. Ці концентратори за необхідності лікар може за потреби включити сам.

 

 За державні кошти, виділені спеціально для закупівлі оснащення для подачі кисню хворим на коронавірусну хворобу, в лікарні встановити 5-тонну кисневу бочку з рідким киснем, з якого виробляється газоподібний, на суму 1,69 мільйона грн. Це дозволить безперебійно забезпечувати киснем усі 80 точок.

Раніше в лікарні користувалися кисневими балонами, що було дуже незручно, адже при напливі пацієнтів, котрі потребували кисневої терапії, за добу використовували два кисневих балони по 40 літрів на одного хворого.

 

 - Киснева терапія є важливою частиною лікування хворих на Covid-19 у складних випадках. Потребують підключення до кисневих точок й інші хворі. Тому ми у своїй роботі зосередилися на тому, щоб наші пацієнти отримали кваліфіковану медичну допомогу, - зазначив генеральний директор КНП «Любомльське ТМО» Любомльської міської ради Володимир Дибель.

Читайте також Коронавірус: в Україні - 5 181 новий випадок, на Волині - 159. У лідерах - знову Львівщина​.

Загадом на закупівлю, встановлення кисневої бочки, концентраторів та підключення до кисневих точок витратили 2,65 млн. грн. коштів цільової державної субвенції на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду.

Telegram Channel