Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волиняни найшвидше в Україні бігають, а волинянки – ходять

До своїх торішніх 6,68 секунди Ерік Костриця трохи не дотягнув, але «золота» все ж не віддав.

Фото facebook.com/volatletics.

Волиняни найшвидше в Україні бігають, а волинянки – ходять

У Сумах в суботу стартував Чемпіонат України з легкої атлетики в приміщенні

І нам приємно, що в перший день змагань своє ім’я золотими літерами вписали на ньому наші земляки. Маємо вже три медалі найвищої проби.

Так, 26-річний Дмитро Даниленко був найшвидшим у бігу на дистанції 400 метрів з результатом 47,44 секунди (його тренери Вегнер О.І., Рабченюк А.В., Басенко С.В.). До речі, третім на цій дистанції був був ще один волинянин – 30-літній Євген Гуцол.

Читайте також у нас: «Росія підкуповувала колишнього очільника Міжнародного союзу біатлоністів повіями та поїздками на полювання».

А 21-річний Ерік Костриця тріумфував на 60-метрівці (тренери Вегнер О.А. і Вегнер О.І.). Щоправда, «золото» нашому земляку вручили після перегляду фотофінішу, адже з ним однаковий результат – 6,72 с – показав і Станіслав Коваленко з Дніпропетровщини, проте тисячні долі секунди були все ж на боці волинянина.

Долю «золота» вирішив фотофініш. Фото facebook.com/volatletics.
Долю «золота» вирішив фотофініш. Фото facebook.com/volatletics.

«Золото» нашому земляку вручили після перегляду фотофінішу, адже з ним однаковий результат – 6,72 с – показав і Станіслав Коваленко з Дніпропетровщини, проте тисячні долі секунди були все ж на боці волинянина. 

У дівчат 21-літня Яна Фарина найшвидше подолала в спортивній ходьбі дистанцію 5000 метрів із результатом 23:46.08, що є особистим рекордом (до перемоги її привели наставники Борисик І.Б., Борисик О.С., Єретик В.Ю., Яловик В.Т., Яловик А.В.). В іншої волинянки Ірини Вовк – третє місце з результатом 24.36.18 хв. І це в 19 років!

Реклама Google

До речі, у ходьбі на 5000 метрів за «бронзу» боролися двоє волинських скороходів, де 21-річний Ілля Білик на якусь мить – 0,14 секунди! – випередив 18-річного Тараса Корецького. Результат третього місця – 20.49.64 хв.

Після першого змагального дня збірна Волинської області перебуває на 10-му загальнокомандному місці (167 очок), а лідирує – Харківська (369 балів). У наших сусідів-рівнян – 97 очок і 14-е місце, а у львів’ян – 189 балів (8-а позиція).

Тримаємо й далі кулаки за наших!

Читайте також у нас: «Карколомний секс допомагає швидко відновити нюх після COVID-19».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel