Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
До Польщі та Чехії вже прибули вакцини від AstraZeneca, до Румунії прибудуть завтра

Коли ж у нас почнеться вакцинація?!

Фото unn.com.ua

До Польщі та Чехії вже прибули вакцини від AstraZeneca, до Румунії прибудуть завтра

Світ вже активно щеплюється від коронавірусу

У суботу, 6 лютого, до Польщі, Чехії прибули перші партії вакцини від коронавірусу, розробленої спільно компанією AstraZeneca і Оксфордським університетом, Румунія очікує поставки у неділю, передає УНН з посиланням на Польське та Чеське радіо, а також на румунське видання Digi24.

За даними Чеського радіо, перша партія вакцин в країну, що прибула вранці 6 лютого, становила 19 200 доз, розподіл яких по центрах вакцинації розпочнеться в понеділок, 8 лютого.

Чехія замовила у компанії AstraZeneca 3 млн доз, 130 000 яких мають надійти протягом лютого.

Польська влада очікує, що до кінця лютого в країну буде доставлено близько мільйона доз вакцини AstraZeneca.

Водночас, за даними Польського радіо, до країни в суботу вранці прибула партія зі 120 000 доз вакцини. Польська влада очікує, що до кінця лютого в країну буде доставлено близько мільйона доз вакцини AstraZeneca.

До Румунії 81 600 доз вакцини AstraZeneca надійдуть завтра вранці - до Національного інституту медико-військових досліджень «Кантакузіно», повідомляє Національний комітет з вакцинації, заяву якого цитує Digi24.

У Євросоюзі наприкінці січня розгорнувся скандал, пов’язаний з великим скороченням поставок вакцини американської компанії Pfizer, яка вже сертифікована в ЄС, а також оголошенням компанії AstraZeneca, яка раніше заявляла, що її поставки вакцини в ЄС в першому кварталі 2021 року буде скорочено на 60%. Єврокомісія зажадала від компанії пояснень, а також оголосила про намір поставити під контроль будь-які поставки вакцини, виробленої на підприємствах в ЄС, за межі спільноти. Брюссель також вимагав від AstraZeneca «поставок вакцини в повному обсязі, адже пандемія та помирають люди».

AstraZeneca після цього погодилася скоротити поставки в ЄС в першому кварталі на 50% замість 60%.

Напередодні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що поставки в Україну 2,2 млн доз вакцин від AstraZeneca в межах глобальної ініціативи COVAX почнуться в кінці лютого.

На відміну від Pfizer/BioNTech і Moderna, вакцина AstraZeneca не потребує зберігання в морозильних камерах з наднизькою температурою. Завдяки цьому вакцинація таким препаратом може здійснюватися в кабінетах терапевтів або у пацієнтів на дому. Введення вакцини AstraZeneca проводиться в два етапи з інтервалом від 4 до 12 тижнів.

Читайте також: Чи суперечить вакцинація Божим заповідям або Що каже церква про щеплення від коронавірусу.

Telegram Channel