Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Марина Порошенко: реформа протитуберкульозних медзакладів потребує ретельної підготовки, щоб захистити громадян

Марина Порошенко.

Фото ЄС.

Марина Порошенко: реформа протитуберкульозних медзакладів потребує ретельної підготовки, щоб захистити громадян

У Київраді відбулася робоча нарада з питань діяльності медичних закладів протитуберкульозної та фтизіатричної допомоги. Про це повідомила голова постійної Комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики, лідер команди «Європейської Солідарності» Марина Порошенко

«Оскільки з 1 квітня вступає в силу система оплати за медичні послуги через НСЗУ, сьогодні ми маємо реформувати медичні заклади Києва, щоб з 1 квітня вони почали отримувати оплату саме за послуги. Тобто не за ліжка, не за кількість персоналу, який працює в тому чи іншому закладі, а за ті послуги, які медичний заклад надав для населення міста Києва», – пояснює Марина Порошенко.

 

 Як забезпечити надання якісних послуг киянам у перехідний період, зберегти фахівців і не допустити поширення небезпечних захворювань, радилися члени профільної комісії, керівники медзакладів, представники НСЗУ та Центру громадського здоров’я.

Марина Порошенко зазначила, що реформування протитуберкульозних медзакладів викликає багато запитань, на які громадяни та медичні працівники мають отримати чіткі відповіді: яким чином буде відбуватися об’єднання медичних закладів; як буде забезпечено основний принцип щодо наближення медичних послуг до пацієнта за місцем його проживання; чи не будуть закриватися медичні заклади і чи не відбудеться скорочення медичних працівників у цих закладах.

Під час наради Марина Порошенко зазначила, що реформування протитуберкульозних медзакладів викликає багато запитань, на які громадяни та медичні працівники мають отримати чіткі відповіді: яким чином буде відбуватися об’єднання медичних закладів; як буде забезпечено основний принцип щодо наближення медичних послуг до пацієнта за місцем його проживання; чи не будуть закриватися медичні заклади і чи не відбудеться скорочення медичних працівників у цих закладах.

«Крім того, ми знаємо, що за пакетом НСЗУ на сьогодні вже обмежений термін лікування в стаціонарі. Тому ми маємо подбати про долю і тих пацієнтів, які потребують довготривалого лікування, а також про поєднання соціальних і медичних послуг. Тому що ми не можемо кинути напризволяще хворих, які дуже часто знаходяться у важких життєвих умовах: це і безхатченки, і хворі, які не мають власної родини», – говорить Порошенко.

Реклама Google

Вона повідомила, що у середу на засіданні постійної комісії буде ухвалюватися рішення про реструктуризацію протитуберкульозних і фтизіатричних медичних закладів. «Ми ще раз будемо наполягати, щоб проблемні питання були опрацьовані Департаментом охорони здоров’я, а також, за потреби, звертатися до Міністерства охорони здоров’я України та НСЗУ, щоб вони доопрацювали ті питання, які зараз, коли реформа тільки набирає обертів, ще не були включені в пакети послуг для населення, але в майбутньому мають бути передбачені», – говорить голова комісії Київради.

Читайте також  Міський голова Львова Садовий взяв лопату і пішов прибирати сніг​.

«Сподіваюсь, що такою відповідальною позицією нашої профільної комісії з питань охорони здоров’я і соціальної політики ми зможемо допомогти киянам цей перехідний період пройти безпечно і з відчуттям, що про їхні інтереси і здоров’я подбали», – резюмує Марина Порошенко.

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel