Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«ЄС» ініціює постанову з вимогою до Зеленського звільнити усіх політичних в’язнів – депутати з суду у справі Шеремета

«Ми будемо відстоювати наших патріотів, які першими дали відсіч російській агресії».

Фото ЄС.

«ЄС» ініціює постанову з вимогою до Зеленського звільнити усіх політичних в’язнів – депутати з суду у справі Шеремета

Про це повідомили народні депутати Володимир Ар’єв та Марія Іонова, які сьогодні намагалися потрапити на судове засідання у справі Шеремета

«Ми всі з вами є свідками, що це Зеленський з міністром Аваковим призначив винних. Але ми за те, щоб винні у справі Шеремета були знайдені, а невинні люди були звільнені. Тому що вже більше року Антоненко в тюрмі, сім місяців просиділа в тюрмі Юля Кузьменко, і Яна під домашнім арештом біля шести місяців. І зараз продовжують тримати Андрія за гратами як політичного в’язня Зеленського», – говорить Марія Іонова.

Володимир Ар’єв та Марія Іонова.
Володимир Ар’єв та Марія Іонова.

 Депутати зазначили, що на засідання у Шевченківському суді їх всупереч закону не допустили. «Чергове судилище над Андрієм Антоненком, Юлією Кузьменко та Яною Дугарь – і знову народних депутатів не пустили до зали судового засідання, попри існуюче законодавство щодо статусу народного депутата», – заявив Володимир Ар’єв.

«Чергове судилище над Андрієм Антоненком, Юлією Кузьменко та Яною Дугарь – і знову народних депутатів не пустили до зали судового засідання, попри існуюче законодавство щодо статусу народного депутата»

«Від «Європейської Солідарності» ми ініціюємо проект постанови щодо звільнення політичних в’язнів в Україні. Це стосується Антоненка, Кузьменко, Дугарь, це стосується і позивної «Фортуна», це стосується дуже багатьох патріотів України, волонтерів, колишніх учасників АТО, яких сьогодні влада Зеленського кидає за грати», – наголосив Ар’єв.

Марія Іонова зазначила, що «Європейська Солідарність» наполягатиме на розгляді цієї постанови у Верховній Раді.  «Тому що ми бачимо, куди Україна скочується, права людини не захищаються. Президент, який говорить про начебто європейські цінності і європейські принципи, сам їх абсолютно зраджує», – наголошує Іонова.

Реклама Google

Володимир Ар’єв також зазначив, що «Європейська Солідарність» буде наполягати на створенні ТСК у справі Шеремета та у справі зриву спецоперації по «вагнерівцям». 

«А також обов’язково будемо звертатися до всіх міжнародних організацій. Піднімати це питання в ПАРЄ, ОБСЄ, піднімати це питання на черговій сесії ЄвроНЕСТ Східного партнерства Європейського Парламенту. Влада України тримає політичних в’язнів. І міжнародна спільнота повинна докласти всіх зусиль для того, щоб ці люди були звільнені, а Кримінальний кодекс припинили використовувати для того, щоб зводити політичні рахунки», – наголосив Володимир Ар’єв.

Читайте також Тимошенко не коментує крах медіа-імперії Медведчука, бо сама користувалася її послугами​.

«Ми будемо відстоювати наших патріотів, які першими дали відсіч російській агресії. І ми точно будемо піднімати це питання на всіх міжнародних майданчиках. Не дамо, щоб часи Януковича повернулись до України», – резюмує Марія Іонова.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel