Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
У всіх – сальмонела: студенти луцького «політеху» отруїлися м’ясом

В усіх – сальмонела.

Фото ілюстративне.

У всіх – сальмонела: студенти луцького «політеху» отруїлися м’ясом

Їжу хтось привіз із дому

7 лютого з симптомами гострої кишкової інфекції шпиталізували п’яткеро  студентів  Луцького національного технічного університету, котрі проживають в гуртожитку. Стан хворих середньої важкості.  Постраждалі  перебувають на стаціонарному лікуванні.

За результатами бактеріологічного обстеження  у всіх  хворих встановлено етіологічну причину захворювання і це – сальмонела.

Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

 Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху лікаряі-епідеміологи обласного лабораторного центру  розпочали епідеміологічне розслідування. Встановлено, що спалах має побутовий характер, захворілі  вживали  привезені з дому м’ясні страви  домашнього  приготування.

За словами захворілих страви зберігали в холодильнику.  У студентських їдальнях і інших закладах громадського харчування не харчувалися.

Захворілі  вживали  привезені з дому м’ясні   страви  домашнього  приготування.

 Медики повідомляють, що захворювання на сальмонельоз, рівень якого  в області зростає,  стало  серйозною  загрозою епідблагополуччя населення. За даними факторного аналізу проведеного фахівцями  лабораторного центру, 22%  з числа захворілих пов’язують  захворювання  з вживанням   м’ясних продуктів,  38% — з вживанням  яєць,  21% — з  вживанням  кулінарних виробів.

Читати також: На Волині двоє чоловіків застрелили лебедя і втекли

 

Джерело: Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.
Telegram Channel