Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У селі на Волині в церкві, де батюшка вітав Путіна з днем народження, провели першу літургію українською

У Галинівці провели першу літургію після переходу до ПЦУ.

Фото "Буга".

У селі на Волині в церкві, де батюшка вітав Путіна з днем народження, провели першу літургію українською

У храмі в Галинівці на Володимирщині провели першу літургію після переходу до ПЦУ

У храмі села Галинівка Оваднівської громади, що у Володимир-Волинському районі, 13 лютого провели перше богослужіння після переходу до ПЦУ та офіційної реєстрації нової релігійної громади.

Про це пише «Буг».

Аби провести перше богослужіння в храмі з моменту рішення громади пройшло півроку.

Перейти до ПЦУ вирішили на зборах у серпні 2020-го року, які зібрали після того, як отець Олексій Шаран (УПЦ), що служив в храмі, привітав Путіна з Днем ангела.

Нагадаємо, у селі Галинівка Володимир-Волинського району після того, як їхній священник побажав кривавому володарю Кремля «добра на многая и благая лета» (на фото), віряни вирішили вийти з Московського патріархату і приєднатися до помісної Української православної церкви.

До храму на богослужіння завітав єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей (Шевчук). До слова, літургія відбувалася українською мовою.

«Християнство – це універсальна релігія, яка поєднує народи і мови. Але в першу чергу йде наша і ми повинні молитися на тій мові, якою розмовляємо. Мовою тієї країни, на чиїй землі живемо

«Християнство – це універсальна релігія, яка поєднує народи і мови. Але в першу чергу йде наша і ми повинні молитися на тій мові, якою розмовляємо. Мовою тієї країни, на чиїй землі живемо», – сказав єпископ.

Віряни-активісти Галинівки, які нещодавно в Волинській обласній державній адміністрації добивалися права реєстрації їхньої релігійної громади, отримали почесні грамоти від єпархії.

Реклама Google

Серед них були староста села, психологиня та доцентка Антоніна Євтодюк та адокат Микола Сорокопуд.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Джерело: Інтернет-видання "Буг".
Telegram Channel