Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Ковельщині запрацювала нова амбулаторія з житлом для лікаря

На Волині передбачено збудувати 23 амбулаторії, а в 16 – провести реконструкцію або капітальний ремонт.

Фото зі сторінки Ковельської РДА у Facebook.

На Ковельщині запрацювала нова амбулаторія з житлом для лікаря

Її будівництво коштувало 9,5 млн грн

Інфраструктура села Тойкут на Ковельщині покращилась завдяки новозбудованій амбулаторії загальної практики сімейної медицини, інформує Ковельська РДА.

Об’єкт споруджували за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Його кошторисна вартість становить майже 9,5 млн грн.

Об’єкт споруджували за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Нині амбулаторія має стовідсоткову готовність, аби обслуговувати місцеве населення. Підготовлені також і усі необхідні дозвільні документи, які передані Ковельській районній раді для того, аби на найближчій сесії поставити об’єкт на баланс місцевої громади.

Заклад охорони здоров’я готовий надавати професійну медичну допомогу жителям села Тойкут. В приміщенні обладнані ряд кабінетів, де можна отримати широкий спектр медичних послуг, а також передбачене житло для лікаря.

«Приємно констатувати, що, незважаючи на пандемію, усе заплановане для розвитку Волині поступово втілюється в життя, – наголосив голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко. – Дедалі більше відкривається амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Частина з них – це новобудови, інші – модернізуються та реконструюються на базі інших приміщень. Таким чином, ми покращуємо якість надання медичних послуг населенню, у тому числі у сільській місцевості, що є надзвичайно важливим».

Загалом за рахунок державної субвенції на розвиток сільської медицини на Волині передбачено збудувати 23 амбулаторії, а в 16 – провести реконструкцію або капітальний ремонт. Тепер вже завершено будівництво 15 амбулаторій та реконструйовано 6.

 
 
Telegram Channel