Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Британці, які відпочивали у Буковелі, привезли нам новий штам коронавірусу

Буковель, де у той час відпочивав і президент Зеленський, був переповнений лижниками.

Фото Апостроф.

Британці, які відпочивали у Буковелі, привезли нам новий штам коронавірусу

Поки що статистика захворюваності на коронавірус зростає не по всій Україні, а лише в окремих областях

 Найгірша ситуація на Івано-Франківщині, де в середу, 17 лютого, підтвердили близько 800 нових випадків. Приблизно стільки ж там фіксували в середньому за добу в листопаді.

Оскільки у Буковель приїжджали люди з різних областей, можна очікувати поширення інфекції.

Чому так виросла захворюваність на Івано-Франківщині? На думку лікаря-інфекціоніста, викладача школи охорони здоров'я НаУКМА Володимира Курпіти, це результат непродуманої політики щодо відкриття Буковеля (гірсько-лижний курорт. – Ред), куди приїжджають не тільки українці, але й європейці. Там відпочивали поляки і британці, тому не виключено, що могли завезти нові штами вірусу, зокрема і британський.

Окрім цього, на зростання статистики вплинуло повернення дітей до шкіл та пом’якшення самих карантинних обмежень, після 25 січня. Люди більше контактують один з одним, що створює для вірусу можливість передаватися.

Оскільки у Буковель приїжджали люди з різних областей, можна очікувати поширення інфекції.

Читайте також На Волині ще четверо людей померли від коронавірусу​.

Тому якщо ви чи хтось із ваших знайомих був у Буковелі, намагайтеся не контактувати з іншими. У разі появи перших симптомів обов’язково повідомляйте лікаря про відвідини курорту.

В Україні розпочинається друга хвиля, протягом наступних двох-трьох тижнів вона може дійти до східних кордонів України і вкотре в Одесі та Харкові у нас буде той самий триндєць, який був у листопаді, вважає лікар Курпіта.

Джерело: Обозреватель.
Telegram Channel