Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині встановили «жовтий» рівень епіднебезпеки

Чи будуть нові обмеження?

Фото ілюстративне.

На Волині встановили «жовтий» рівень епіднебезпеки

Завантаженість ліжок – один із основних показників встановлення того чи іншого рівня епіднебезпеки

З 24 лютого 2021 року на території Волинської області встановлено  «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Таке рішення ухвалили на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, що відбулась 22 лютого 2021 року під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка.

Так, заслухавши інформацію головного санітарного лікаря на Волині про епідемічну ситуацію в області, члени комісії проголосували за виконання Постанови КМУ, відповідно до якої на території України продовжено дію карантину до 30 квітня 2021 року, а також встановили «жовтий» рівень епідемічної небезпеки з відповідними обмежувальними заходами, передбаченими п.3 постанови Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року № 104.

«Жовтий» рівень епідемічної небезпеки передбачає відповідні обмеження та протиепідемічні заходи, які наразі діють на території всієї країни.

Зокрема, «жовтий» рівень епідемічної небезпеки передбачає відповідні обмеження та протиепідемічні заходи, які наразі діють на території всієї країни.

Серед основних заходів:

 – дозволено проведення масових заходів (культурних, спортивних тощо, якщо для однієї особи передбачатиметься 4 кв. метри площі, або з наповненістю залів понад 50% місць. Як ми пам’ятаємо, раніше діяли обмеження, що в заходах може брати участь не більше 20 осіб і для кожного мало бути передбачено 5 кв. метрів площі;

- дозволено відвідування закладів освіти групами більш, як 20 осіб;

- дозволено перетин державного кордону водіям вантажних машин, автобусів, членам екіпажу, повітряних і морських суден, членам поїзних і локомотивних бригад;

- можна буде проводити матчі командних ігрових видів спорту, але за умови, що глядачів буде половина від передбачених місць.

- будуть працювати ресторани, кафе, бари та їдальні – до 24 години (раніше працювали до 23 години).

- у спортзалах та фітнес-центрах можна буде перебувати 1 особі на 10 кв метрів, у басейнах – не більше, ніж 4 особи на одній доріжці для індивідуальних занять або 6 осіб для спортивно-тренувальних груп (раніше в спортзалах діяли умови перебування 1 особи на 20 кв. метрів загальної площі приміщення та заборонялась діяльність басейнів).

Разом із цим, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко зауважив, що необхідно докласти усі зусилля, аби залишитися у «жовтній» зоні і не перейти до «помаранчевої», де протиепідемічні заходи суворіші.

«Хочу закликати усіх дотримуватися найпростіших заходів безпеки – носіння масок, уникати скупчень людей, миття рук і тому подібне. Знаю, що нікому не хочеться, аби хтось зупиняв свою роботу. Тому прошу бути відповідальними, бо «жовтий» рівень не означає, що коронавірус відступив. Як бачимо, в окремих областях, він знову набирає обертів. Та й у Волинській області знову збільшується завантаженість ліжок», - наголосив очільник області Юрій Погуляйко.

Читати також: На Волині розшукують вірменина, який переховується від слідства

До слова, завантаженість ліжок – один із основних показників встановлення того чи іншого рівня епіднебезпеки.

Про те, що епідситуація в області залишається складною, свідчить високий відсоток позитивних результатів ПЛР-тестувань,  який і надалі перевищує 30% від загальної кількості обстежених (за рекомендаціями ВООЗ він не повинен перевищувати 5%). Крім того, за останній тиждень відбувається ріст захворюваності на пневмонію +34% (211 випадків)  проти 158 попереднього тижня.

 

Джерело: Волинська ОДА
Telegram Channel