Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Порошенко закликав «Прямий» канал і далі зберігати проукраїнський курс

«Ми маємо забезпечити захист українськості в інформаційному ефірі країни».

Фото Інтерфакс.

Порошенко закликав «Прямий» канал і далі зберігати проукраїнський курс

П’ятий президент Петро Порошенко на зустрічі із журналістським колективом «Прямого» каналу закликав і далі зберігати проукраїнський курс

Порошенко також запропонував медійникам «Прямого» розробити Угоду про засади редакційної політики – за зразком тієї, яку 18 років тому Порошенко підписав із журналістами 5 каналу. «Я тут для того, щоб подякувати всьому журналістському колективу і всім глядачам «Прямого» каналу, бо сьогодні це лідер інформаційного мовлення і тут працюють справжні патріоти. Це проукраїнський, державницький, але не опозиційний канал. Бо ви – проукраїнські журналісти, і ви точно проводите проукраїнську політику. Проводите – і я дуже дякую за це – вже багато років політику протидії російському інформаційному впливу в інформаційному полі України. Це є ваша робота, і те, що ви є лідерами, означає, що вас дивляться і вам довіряють», – наголосив Порошенко.

«Ми маємо забезпечити захист українськості в інформаційному ефірі країни. Бо крім вас і деяких ваших колег, яким я дуже вдячний, на сьогодні це мало хто робить. На жаль».

«Ми маємо забезпечити захист українськості в інформаційному ефірі країни. Бо крім вас і деяких ваших колег, яким я дуже вдячний, на сьогодні це мало хто робить. На жаль», – констатував Петро Порошенко.

«Я прошу трудовий колектив, журналістський колектив підготувати документ «Основи редакційної політики» для того, щоб ми узаконили наші стосунки з позиції захисту прав журналістів, захисту свободи слова. Ми маємо продемонструвати відмінність від того, як це роблять інші канали»,- зазначив Порошенко.

Він також подякував колективу «Прямого» за те, що майже 2 роки канал працює в умовах шаленого тиску з боку влади. «Майже 2 роки канал знаходився і продовжує знаходитись під шаленим кримінальним злочинним тиском влади. Це – символ наступу на свободу слова. Всі пам’ятають, коли була інавгурація Зеленського – 20 травня 2019 року. Але не всі знають, коли була порушена перша кримінальна справа – не проти каналів Медведчука – на це їм потрібно було 2 роки. А 19 травня 2019 року перше, що зробив Зеленський на своїй посаді – він дав доручення Трубі знищити «Прямий» канал», – зазначає Петро Порошенко. «І ви не здалися, попри тиск, спробу арештів рахунків, обшуки, тиск на журналістів», – зауважив Порошенко.

Читайте також Стерненка засудили за те, що захищав Одесу від прокремлівської агентури, – Порошенко​.

 

Джерело: Прямий.
Telegram Channel