Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Колодяжному стартувала конференція до 150-річчя з дня народження Лесі Українки

У Колодяжне з’їхалися Лесезнавці.

Фото Сергія Наумука.

У Колодяжному стартувала конференція до 150-річчя з дня народження Лесі Українки

До Колодяжного зїхалися лесезнавці з Києва, Ковеля, Полтави, Новограда-волинського

Розпочала роботу Всеукраїнська науково-практична конференція «Леся Українка і родина Косачів в історії українсьткої та світової культури» приурочена до 150-річчя Лесі Українки.

До Колодяжного зїхалися лесезнавці з Києва, Ковеля, Полтави, Новограда-волинського.  Насамперед поетесу вшанували біля погруддя на теритрії встановленого меморіального комплексу. 

На конференції присутні перший заступник Юрій Поліщук, заступник голови Волинської облдержадміністрації Анатолій Костик, заступник управління культури релігій та національносстей Волинської ОДА Валерій Дмитрук 

Учасники заслухали доповіді про родину Косачів, про роль сімейних стосунів установленні поетеси та напрацювання волинських музейників у вивченні їх спадку.

Учасники заслухали доповіді про родину Косачів, про роль сімейних стосунків у становленні поетеси та напрацювання волинських музейників у вивченні їх спадку.

Директорка ВКМ Оксана Важатко, розпочинаючи конференцію, розповіла, що проєкт реставрації Білого і Сірого будиночків Косачів потрапив у список проєктів, які фінансуватимуть з фонду регіонального розвитку. І наступного року небезпеки для будівель вже не буде.

Читати такожЯк жила і яким бачила Луцьк: у музеї оновили «Лесину вітальню» 

 

 

 

 

 

 

 

Реклама Google

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 Посадовці оглянули стан будівлі на території заповідника, який мають ремонтувати цьогоріч. 

 

 

 

 

 

 

Telegram Channel