Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волинь надійшла перша партія вакцини від COVID-19

Зробити перше щеплення планують саме сьогодні 25 лютого.

Фото Волинської ОДА.

На Волинь надійшла перша партія вакцини від COVID-19

25-го лютого Волинська область отримала 14 тисяч 200 доз вакцини від COVID-19 - AstraZeneca (Covishield), - розповів Суспільному тимчасово виконуючий обов'язки начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Роман Рудоквас.

Нині вакцину передають шістьом мобільним бригадам, які створені на Волині.

Нині вакцину передають шістьом мобільним бригадам, які створені на Волині.

В облдержадміністрації повідомили, що наразі вакцина перебуває на складі де дотримуються температурного режиму, при якому зберігається вакцина – він має бути у межах від +2° до +8° С.

 

 Зі слів Романа Рудокваса, отримана кількість доз дозволить провакцинувати сім тисяч волинян. Зробити перше щеплення планують саме сьогодні 25 лютого. Першочергово вакцинуватимуть медиків з мобільних бригад. Потім медиків, які працюють у лікарнях із пацієнтами, хворими на COVID-19, а також працівників та мешканців закладів із догляду за літніми людьми.

Читайте також: Вакцина Oxford/AstraZeneca прибула в Україну

Нагадаємо, вакцину Pfizer та AstraZeneca для першого етапу вакцинації на Волині очікували ще минулого тижня. Точної дати поставки, станом на 18 лютого в облдержадміністрації ніхто не знав. Для проведення першого етапу вакцинації в області вже створили шість мобільних бригад та 66 тимчасових стаціонарних пунктів щеплення.

 

 Довідково: вакцина AstraZeneca (Covishield) має схвалення ВООЗ, а також дозвіл на використання у Великій Британії, Європейському Союзі, Індії та вже зареєстрована в Україні. Вона формує імунітет до вірусу та допомагає попередити інфікування.

Що відомо

23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield) виробника Serum Institute India.

Telegram Channel