Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Швейцарці відмовилися від цифрової ідентифікації

64,4% виборців у неділю виступив проти запланованого закону.

Фото spilno.org.

Швейцарці відмовилися від цифрової ідентифікації

Вони побоюються за безпеку даних

Жителі Швейцарії на референдумі відкинули закон, який регулює пропоновану систему електронної ідентифікації через побоювання з приводу захисту даних. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Swiss Info.

64,4% виборців у неділю виступив проти запланованого закону. На карту було поставлено створення правової основи для системи перевірки цифрової особистості, яка повинна ліцензуватися і контролюватися державою, але надаватися в основному приватними компаніями.

На карту було поставлено створення правової основи для системи перевірки цифрової особистості, яка повинна ліцензуватися і контролюватися державою, але надаватися в основному приватними компаніями.

Єдина точка доступу призначена для спрощення використання онлайн-послуг, пропонованих комерційними підприємствами, а також контактів з державними установами через канали електронного уряду.

Раніше парламент Швейцарії прийняв закон «Про цифрову ідентифікацію» (E-ID-Gesetz). Противники закону заявляли, що держава не зможе забезпечити безпеку персональних даних. Тому закон, навіть уже схвалений депутатами, було винесено на всенародне голосування.

На відміну від багатьох інших європейських країн у Швейцарії поки немає сертифікованих державою методів перевірки цифрової ідентичності жителя країни (eID). Даний інструмент, там, де він діє, помітно спрощує користування офіційними онлайн-сервісами. Таким чином, eID цифровим паспортом не є. Це просто єдиний логін, який дозволяє користуватися цифровими держпослугами.

Міністр юстиції Карін Келлер-Саттер визнала «певне занепокоєння» серед виборців. Вона закликала парламент і критиків невдалого плану співпрацювати, щоб уникнути глухого кута. «У нас немає вибору, і ми повинні працювати над новим рішенням, навіть якщо для цього буде потрібно кілька спроб. Для Швейцарії дуже важливо наздогнати інші країни, коли справа стосується цифровізації», - сказала вона.

Telegram Channel