Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
За рівненську екоінспекторку взялась поліція

Роботу «Дубноводоканалу» екоінспекція моніторила за допомогою квадрокоптера.

Фото Рівне Вечірнє.

За рівненську екоінспекторку взялась поліція

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження

Ще торік у лютому Державна екологічна інспекція Поліського округу, здійснюючи позапланову перевірку «Дубноводоканалу», схоже, перевищила службові повноваження.  Зокрема, начальниця відділу Державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів Поліського округу Олена Пісковець буцімто натякала працівникам комунального підприємства на хабар.

Про це пише пише у фейсбуці журналістка Катерина Романюк. 

Йдеться про те, що екоінспекторка змусила майстра «Дубноводоканалу» підписати чисті бланки результатів перевірки. 

«Тоді ця перевірка здивувала ще й нечуваним ентузіазмом і винахідливістю інспекторів. Так для зйомок території підприємства з повітря вони навіть відшукали дрон, якого екоінспекція на балансі не мала. Крім того, аби дістатися до «Дубноводоканалу», перевіряючі, схоже, заплатили за пальне з власної кишені. Однак, чи лише турботою про довкілля й екологічну безпеку громадян керувалися інспектори, тепер з'ясовують слідчі», – пише журналістка.

Начальниця відділу Державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів Поліського округу буцімто натякала працівникам комунального підприємства на хабар.

 Отож, 1 лютого за фактами ймовірних зловживань службовим становищем, службового підроблення та службового недбальства під час позапланової перевірки підприємства «Дубноводоканал», вчинених посадовою особою Державної екологічної інспекції Поліського округу Державної екологічної інспекції України, слідчі Дубенського районного відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочали кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 ККУ.

Читати такожПосадовицю Волинської ОДА затримали на хабарі: відомо кого

Реклама Google

Йдеться саме про зловживання владою або службовим становищем. Якщо провина екоінспекторки буде доведена,  їй може загрожувати не лише штраф від 4 250 до 12 750 гривень, а й арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі до трьох років із позбавленням чи обмеженням права обіймати певні посади.

«Цікаво, як же зреагували в Державній екологічній інспекції на відкриття поліцією кримінального провадження за фактами ймовірних зловживань посадовою особою інспекції?  Чи провели службове розслідування? Чи відсторонили екоінспекторку від виконання службових обов'язків?  Чи, можливо, виплатили їй премії та заохочення?», – питає журналістка. 

 

 

 

 

Джерело: Фейсбук
Telegram Channel