Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ігор Палиця заявив, що Крим Україна втратила не через Харківськів угоди

Патріотам не вдалось завадити ратифікації ганебного документа.

Фото Захід.НЕТ.

Ігор Палиця заявив, що Крим Україна втратила не через Харківськів угоди

Про це нардеп від Волині і лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця заявив в ефірі програми «Свобода слова» Савіка Шустера

«Крим ми втратили не через підписання Харківських угод. Ні! Ми його втратили, тому що протягом усіх років незалежності влада не звертала уваги, не думала про Крим. Кожен, хто приходив до влади, думав, як переділити кримську землю. Як переділити чи вкрасти кримські санаторії. Але не про Крим, не про людей. Тому покарання злочинців – це правильно. Але сьогодні ми маємо жити майбутнім, а не лише минулим. 

Ігор Палиця.
Ігор Палиця.

 …Тому переконаний: увагу потрібно приділяти не тільки минулому, «пошуку відьом», а нашому майбутньому. Карати тих, хто сьогодні не думає про нього, і робити висновки», - сказав Палиця.

Для проукраїнської частини депутатського корпусу згубність Харківських угод вже тоді була очевидною.

Зазначимо, що серед 236 народних депутатів, які у 2010 році голосували за Харківські угоди, були такі обранці від Волині: член Партії регіонів з Луцького району Анатолій Горбатюк; член Партії регіонів, уродженець Камінь-Каширщини Григорій Смітюх; представниця «Блоку Литвина» і Горохівщини Катерина Ващук; комуніст з Любешівського району  Адам Мартинюк; тодішній член блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Ігор Палиця. Останній, щоправда, неодноразово заявляв, що його карткою для голосування скористались без його відома, а сам він не був у цей день в Києві.

Читайте також Повернення грошей, вкрадених Коломойським, має починатися з «95-го кварталу» – «Європейська Солідарність»​.

Водночас п’ятеро волинян не підтримали Харківські угоди. Це представники фракції БЮТ Євген Кирильчук, Віктор Олійник, Сергій Шевчук та Микола Потапчук, а також член «НУ-НС» Володимир Карпук.

«Мочите этих козлов», - звучало тоді у Верховній Раді у бік патріотично налаштованої її частини. Серед тих, хто був у залі і у буквальному розумінні слова прийняв бій, виявився лікар з Луцька Володимир Карпук, якому депутати-«бойовики» з Партії регіонів зламали носа. Через це Володимир Георгійович ще довго мав проблеми із здоров’ям.

Депутат Володимир Карпук (крайній справа) у 2010 році бився за Крим у стінах Верховної Ради...
Депутат Володимир Карпук (крайній справа) у 2010 році бився за Крим у стінах Верховної Ради...

 Для проукраїнської частини депутатського корпусу згубність Харківських угод вже тоді була очевидною. «За продовженням терміну перебування Чорноморського флоту стоятиме здача території Криму Росії. Після цього може бути Донецьк та Луганськ», - ще напередодні ратифікації попереджав Віктор Олійник. «З Кримом буде те ж саме, що й із Грузією», - говорив Володимира Карпук. «Це не означає, що на цьому буде поставлено крапку. Далі справа буде не стільки за політиками, скільки за простими людьми. Бо для них Україна – це дещо більше, ніж зграя адаптованих дебілів, які після виборів сьогодні виявилися при владі», - криком кричав Сергій Шевчук.

Усі вони виявились правими. Далі був і Крим, і Донбас. І був народ та армія, які зрештою зупинили орду Путіна та його п’яту колону.

Нагадаємо, що Рада Національної безпеки та оборони України доручила Службі безпеки України з’ясувати, чи була державна зрада в діях народний депутатів України, які у 2010 році проголосували за так звані Харкіські угоди, коли було продовжено перебування російського Чорноморського флоту в Криму до 2042 року в обмін на зниження ціни на російський газ для України.

Петро МАКАРУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel