Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Володимир-Волинській громаді готуються запустити «соціальне таксі»

Транспорт для особливих мешканців громади курсуватиме з квітня.

Фото rayon.in.ua. (Ілюстративне).

У Володимир-Волинській громаді готуються запустити «соціальне таксі»

Нині збирають заявки тих, хто потребує такої послуги

На засіданні виконавчого комітету, що відбулось 25-го березня, було затверджено Положення про надання послуги служба «Соціальне таксі» Володимир-Волинської  міської територіальної громади, йдеться на сайті міськради.

«Соціальне таксі» є одним із видів соціальних послуг, які надаватимуться Територіальним центром соціального обслуговування. Основною метою надання послуги «Соціальне таксі» є поліпшення соціального обслуговування осіб похилого віку, осіб із інвалідністю І-ІІ групи, які не можуть самостійно пересуватись або пересуваються за допомогою палиць, милиць, інвалідних візків, та дітей з інвалідністю внаслідок захворювання опорно-рухового апарату.

Отримати дану послугу можна буде вже з квітня (точну дату буде повідомлено додатково) за наступним графіком: у робочі дні з понеділка по четвер з 9.00 до 16.00, у п’ятницю з 9.00 до 15.00.

Надання послуги служби «Соціальне таксі» буде здійснюватися за рахунок коштів міського бюджету, коштів із інших джерел, передбачених на забезпечення діяльності територіального центру.

Для того, аби отримати можливість користуватись даною послугою, особа з інвалідністю, уповноважені осіб дітей з інвалідністю внаслідок захворювання опорно-рухового апарату письмово подає заявку до Центру надання адміністративних послуг щодо бажання отримувати послугу служби «Соціальне таксі» та згоди на внесення особистих відомостей отримувача послуги. 

Для безпосереднього отримання послуги заявник, чиї особисті відомості внесені до інформаційної бази, повинен подати заявку не пізніше ніж за один день до виїзду за бажаною вказаною адресою з зазначенням бажаного часу послуги та орієнтованого терміну перебування на об’єкті відвідування. Заявка подається особисто, з допомогою соціального працівника через контактний телефон територіального центру.

Послуга служба «Соціальне таксі» надаватиметься виключно за призначенням, в присутності супроводжуючого або соціального працівника для перевезення визначених категорій громадян до підприємств, установ, організацій різних форм власності та підпорядкування соціальної спрямованості і соціального захисту, банківських установ, медичних закладів, вокзалів, автостанції.

Послуга служба «Соціальне таксі» в межах Володимир-Волинської міської територіальної громади надаватиметься заявнику безкоштовно в межах громади.

Послуга служба «Соціальне таксі» в межах Володимир-Волинської міської територіальної громади надаватиметься заявнику безкоштовно в межах Володимир-Волинської міської територіальної громади.

Читайте також: На Волині приміщення колишніх ФАПів мають намір перетворити на соцжитло

Транспортний засіб для надання послуги служба «Соціальне таксі» надається, забезпечується та обладнується Володимир-Волинським інклюзивно-ресурсним центром.

Щоденно послуга служба «Соціальне таксі» позачергово надаватиметься для виконання заявок по доставці дітей з інвалідністю – вихованців Володимир-Волинського інклюзивно-ресурсного центру.

Telegram Channel