Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У громаді на Волині діятиме 29 тимчасових медичних пунктів

Сільські жителі Камінь-Каширщини не залишаться без медичної допомоги.

Фото зі сайту: kmk.gromada.org.ua

У громаді на Волині діятиме 29 тимчасових медичних пунктів

У селах громади, де ФАПи не відповідають державним будівельним нормам, рішенням міської ради з 1 квітня цього року діятиме 29 медичних закладів тимчасового базування

Вони будуть у селах Підбороччя, Видричі, Мельники-Мостище, Мостище,  Соснівка, Волиця, Боровне, Житнівка, Добре, Острівок, Грудки, Гута-Боровенська, Дубровиця, Залазько, Іваномисль, Оленине, Малі Голоби, Осівці, Підріччя, Раків Ліс, Теклине, Верхи, Краснилівка, Котуш, Мала Глуша, Невір, Погулянка, Щитинь.  Ці заклади  утримуватимуться за рахунок коштів міського бюджету. Щоб забезпечити оплату комунальних послуг медичних пунктів тимчасового базування на черговій сесії міської ради були внесені зміни до Програми розвитку та підтримки КНП «Камінь-Каширський центр первинної медико-санітарної допомоги» Камінь-Каширської міської ради на 2021 рік.

Умайбутньому планується з року в рік, у міру фінансових можливостей, доводити фельшерсько-акушерські пункти до встановлених будівельних норм і відновити мережу ФАПів  з повною інклюзивною доступністю як того вимагає закон.

Міський голова наголосив, що зміна вивіски на будівлі не позначиться на людях: працівники медпунктів продовжать свою роботи у тих же приміщеннях, за існуючим робочим графіком, а населення зможе і надалі отримувати первинну медичну допомогу. Віктор Іванович зауважив, що в майбутньому планується з року в рік, у міру фінансових можливостей, доводити фельшерсько-акушерські пункти до встановлених будівельних норм і відновити мережу ФАПів  з повною інклюзивною доступністю як того вимагає закон.

Читайте такожУ Володимир-Волинській громаді готуються запустити «соціальне таксі»

Реклама Google

Джерело: Камінь-Каширська громада
Telegram Channel