Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як у луцьких маршрутках ловлять і штрафують пасажирів, які платять готівкою (Фото)

Ліпше поповніть е-квиток.

Фото Суспільного.

Як у луцьких маршрутках ловлять і штрафують пасажирів, які платять готівкою (Фото)

Якщо у пасажира немає коштів, каже працівниця ЛПЕ, контролери ідуть із пасажиром до банкомату, де людина знімає кошти та оплачує штраф

У Луцьку під час перевірок оплати проїзду у громадському транспорті шукали людей, які розраховувалися замість електронного квитка готівкою. Вперше до рейду контролерів Луцького підприємства електротранспорту (ЛПЕ) доєдналися інспектори Укртрансбезпеки.

Інспектор В'ячеслав Козлов Суспільному розповів: до водіїв санкцій не застосовують, а на перевізників або складають припис-попередження, або штрафують до 1 700 гривень. Такі спільні перевірки, каже інспектор, триватимуть до літа включно.

Оплата готівкою в тролейбусах і маршрутках в обласному центрі Волині заборонена з 2019 року. Штраф за безбілетний проїзд – двадцятикратний вартості квитка, це – 120 гривень.

Перевірку розпочали із зупинки «Готель Україна», далі локації змінювали. Контролери ЛПЕ для перевірки квитків у пасажирів маршрутки використовували пристрій для зчитування інформації з е-квитків. Зі слів контролерки Олени Брилюк, якщо на сканері відображається «галочка», то проїзд оплачений, якщо «хрестик» – оплата електронним квитком не відбулася.

 

Оплата готівкою в тролейбусах і маршрутках в обласному центрі Волині заборонена з 2019 року. Штраф за безбілетний проїзд – двадцятикратний вартості квитка, це – 120 гривень. Дітей та людей похилого віку можуть попереджати про оплату лише е-квитком, говорить контролерка Ірина Олімпіюк.

Із її слів, штраф пасажир оплачує на місці за квитанцією. Якщо у пасажира немає коштів, каже працівниця ЛПЕ, контролери ідуть із пасажиром до банкомату, де людина знімає кошти та оплачує штраф.

Під час перевірки були пасажири, що вимагали у водія повернути гроші, які давали при вході у маршрутку. Один із пасажирів, котрий оплатив проїзд у маршрутці готівкою, був змушений зійти та оплатити 120 гривень штрафу.

 

 

 

 До лютого системою АСОП фіксували щодня в середньому до 85 тисяч транзакцій, а після цих перевірок кількість транзакцій зросла до 115-120 тисяч у день. Зі слів Олександра Середи, 6 квітня у Луцьку провели 3 300 перевірок, із яких виявили 77 оплат проїзду готівкою. Зі слів інспектора В'ячеслава Козлова, спільні перевірки з контролерами ЛПЕ триватимуть до літа включно.

 

 

Такі перевірки оплати проїзду в громадському транспорті міста розпочалися з лютого цього року, каже заступник начальника управління транспорту та зв'язку Луцької міськради Олександр Середа. Із контролерами Луцького підприємства електротранспорту перевізники уклали договори.

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel